Skip to content
Societate

Tatiana Toader, aleasă vicepreşedinte al CSM: Nu am reuşit să comunicăm eficient între noi şi nu am construit o relaţie de încredere profesională deplină

" "

Tatiana Toader, procuror, a fost aleasă vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa de marţi, în care nu s-a reuşit şi alegerea preşedintelui CSM. Toader afirmă că, în actuala componenţă, CSM a parcurs deja trei ani, timp în care s-a putut constata că nu există ”o relaţie de încredere profesională deplină”, scrie Adevarul.

Procurorul Tatiana Toader se consideră „conectată” la problemele sistemului şi îşi propune consolidarea independenţei justiţiei şi a statutului procurorului, transparenţă în decizii şi obiectivitate în activitcate, Comunicare adecvată şi responsabilizare în acţiuni, dar şi eficientizarea activităţii procurorilor.
Toader face referire la ocuparea posturilor de execuţie vacante, pornind de la realitate: ”la începutul lunii decembrie 2019, la nivelul Ministerului Public exista un număr de 342 de locuri vacante de procuror, faţă de un număr de 488 de locuri vacante în aceeaşi perioadă a anului 2018”.
Cele mai multe locuri vacante (210) sunt situate la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii, unităţi cu cel mai mic grad de ocupare în sistemul Ministerului Public, dar cu cel mare volum de activitate, cel mai mare grad de ocupare fiind înregistrat la nivelul parchetelor de pe lângă curţile de apel”, se arată în proiectul de management al vicepreşedintelui CSM.
Aceasta vorbeşte şi despre redimensionarea schemelor de procurori şi de personal auxiliar de specialitate şi despre ocuparea funcţiilor vacante de conducere.
”În componenţa actuală, Consiliul Superior al Magistraturii a parcurs trei ani, interval de timp suficient pentru a constata că nu am reuşit să comunicăm eficient între noi şi că nu am construit între noi o relaţie de încredere profesională deplină. În tot acest răstimp, factori exogeni şi endogeni ne-au supus, ca garant al independenţei justiţiei, unor multiple încercări prin care s-a urmărit abaterea prin conflicte interne de la obiectivele generale ale colegilor care ne-au ales şi cărora trebuie să le răsplătim încrederea pe care ne-au acordat-o. Cred aşadar că, în următorii trei ani, Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să readucă în prim-plan încrederea dintre membrii săi şi colaborarea care trebuie să existe între aceştia pentru a putea funcţiona în mod eficient ca organism colegial. În măsura în care obiectivele asumate prin acest proiect rezonează cu cele ale colegilor mei judecători şi procurori, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, îmi manifest întreaga deschidere pentru a contribui împreună la consolidarea independenţei justiţiei şi a magistraţilor, ca reper fundamental în activitatea instituţională şi la o abordare asumată, cu bună-credinţă şi onestă a problemelor sistemului judiciar”, a afirmat Toader, în proiectul de management.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *