Skip to content
Opinii & Analize

Tătucul Paul Stănescu și PSD. Când tractoriștii și marionetele nici nu înțeleg politica de stânga

PSD are un nou tătuc în persoana lui Paul Stănescu, dar spre deosebire de Liviu Dragnea, acesta cică promovează „democrația” în partid. Și cum s-a gândit să o facă? Cu un mare „politolog” buzoian, că la Buzău e un fel de Oxford, care cică va instaura democrația în partid, asta după ce ei au ajuns la putere printr-un puci și prin faptul că și-au amenințat colegii cu excluderea dacă nu demisionau ca să preia puterea. L-a ales cineva pe Ciolacu sau pe Stănescu? Se apără și spun că sunt interimari, dar acest lucru le dă șansa să pregătească Congresul în propriul interes.

Paul Stănescu schimbă abordarea în PSD. De acum va fi noul tătuc al partidului, dar el preferă să lucreze prin intermediari, așa cum a învățat de la interlopii din Olt pe care i-a ajutat pe când era președintele Consiliului Județean. În 2013, Paul Stănescu a semnat, în calitate de președinte CJ, un aviz favorabil pentru construirea unui parc fotovoltaic de 17 hectare de către interlopul Nicușor Oacă. Nicușor Oacă este celebru de când a fost ucisă Alexandra, deoarece polițiștii au apelat la interlopi pentru a o căuta, deși nu e clar ce rol au jucat interlopii în toată această situație. Dar Oacă este unul dintre interlopii mărunți ai României, stăpânește Caracalul și, ca orice interlop din sudul României, a fost cercetat pentru proxenetism.

Paul Stănescu a avut această obsesie cu preluarea partidului încă de pe vremea lui Liviu Dragnea când s-a poziționat clar împotriva fostului lider, deși inițial îl ajutase să ajungă la putere. La vremea respectivă, Cătălin Rădulescu, deputatul-mitralieră, l-a caracterizat pe Stănescu ca fiind „un tractorist” care a ajuns vicepremier. Totul pleacă de la faptul că Stănescu este specialist în tractoare, iar pe vremea comunismului a condus o fabrică de conserve.

Imaginea lui Paul Stănescu la conducerea PSD ne amintește de Partidul Comunist. Niște oameni care intră în politică pentru a-și proteja propriile interese, care nu sunt capabili să înțeleagă politica sau nevoile cetățenilor.

PSD demonstrează încă o dată, în ultimii 30 de ani, că nu este partid de stânga și nu are nicio legătură cu social-democrația. Modul în care Paul Stănescu a luat puterea în propriile mâni, dar și discursul său la miezul nopții sunt dintr-o perioadă comunistă când Partidul Comunist funcționa exact cum funcționează azi PSD – complet rupt de cetățeni, protejând interesele celor care conduc partidul și securitatea. Iar pentru ca tabloul acestui delir pesedist să fie complet, Paul Stănescu ne-a anunțat că vrea să vină „intelectuali” în partid. El și Marcel Ciolacu fiind alți „intelectuali” ai României.

Dar pentru a încerca să spună că e diferit de Liviu Dragnea, Paul Stănescu a ales să lucreze printr-o marionetă și l-a găsit pe Marcel Ciolacu, un baron din Buzău. Marcel Ciolacu e prieten bun al băieților din serviciile secrete, în special cu Mihai Tudose, „marele intelectual” al Academiei SRI, și Gabriel Vlase, directorul SIE și un alt specimen de pesedist școlit la SRI care se dă specialist în siguranță națională, în timp ce partidul din care a făcut parte a lăsat țara în mâinile interlopilor și corupților.

Dacă se întoarce și Mihai Tudose, după ce a trădat pe toată lumea, PSD redevine o pepinieră SRI, ca pe vremea când Dragnea făcea chindii cu Coldea, Ghiță și Kovesi. Și până la urmă, planul lui Tudose de a conduce PSD se adeverește. Partidul e pe mâinile băieților din SRI și acum toată lumea poate să doarmă liniștită în România.

Cel mai bun lucru pentru politica de stânga din România ar fi ca PSD să dispară cât mai repede și să ia naștere o forță politică de stânga reală și puternică. Dar la pândă stă nimeni altul decât Victor Ponta, alt pesedist preocupat de securitatea națională, mai ales după ce Traian Băsescu a dezvăluit că fostul premier a fost recrutat de serviciile secrete și era trecut în rezervă. Dar într-o țară plină de securiști, ne simțim chiar rău dacă nu ne lăsăm controlați de serviciile secrete. Eventual, în 2020 să candideze direct serviciile secrete, să nu ne mai încurcăm cu partidele politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *