Skip to content
Politică

Taxa de solidaritate fracturează coaliția PSD-ALDE. Liderii fac ședință comună

observator.tv

Taxa de solidaritate de 2%, propusă de ministrul Finanțlor Ionuț Mișa, naștetensiuni între cele două partide ale coaliției de guvernare, rerezentanții ALDE arătându-se nemulțumiți de modul în care partenerii pesediști au prezentat această măsură.

O întâlnire între liderii celor două formațiuni politice urmază să fie organizată la începutul săptămânii viitoare pentru a pune la punct discrepanțele din moul în care Mișa a anunțat implementarea noii taxe.

„Eu am înțeles ce a vrut să spună Ionuț Mișa, dar trebuie să explicăm opiniei publice. (…) E greșit să se spună „taxă de solidaritate„ pentru că nu se ia de la unii și se dă la alții, ci este o contribuție plătită de angajator, pentru a pune angajații într-o formă de protecție, în cazul falimentelor”, a precizat purtătorul de cuvânt ALDE, Varujan Vosganian, într-o intervenție telefonică la Antena3, după cum anunță b1.ro.

Reprezentantul ALDE a anunat că și procentul anunțat pentru această nouă impunere fiscală urmează fie discutat între partenerii de coaliție.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *