Skip to content
Politică

Taxa de solidaritate. Mișa, la judecata lui Boștinaru: Cel mai convenabil este să dai vina pe Bruxelles! EXCLUSIV

victorbostinaru.ro

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European) a acordat o declarație pentru PSnews.ro, în care a comentat afirmațiile făcut miercuri seara de către actualul ministru al Finanțelor Ionuț Mișa.

Amintim că miercuri seara șeful de la Finanțe a anunțat că Guvernul Mihai Tudose urmează să introducă o taxă de solidaritate de 2%, măsură prevăzută în programul de guvernare recent actualizat de PSD.

Citiți și UPDATE Ionuț Mișa, noi explicații: Nu este vorba de o taxă nouă

În acest context, întrebat de Psnews.ro dacă au existat repercursiuni în Parlamentul European după aceste declarații ale ministrului Finanțelor, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European)a precizat, pentru Psnews.ro, că:

„Nu au existat reacții în Parlamentul European pentru că este timpul foarte scurt și agenda europeană este foarte încărcată în așa fel încât probabil că a avut puțin cititori în Parlamentul European domnul ministru Mișa. Cred că domnul ministru ar putea să revendice proprietatea intelectuală a acestor declarații și pe baza lor să primească și recunoaștere oficială a meritelor. Cel mai convenabil, nu doar în România, ci și în alte părți este, fie să dau vina pe Bruxelles, fie să explici măsuri care le ai în vedere ca venind de la Bruxelles. Domnia sa, anul trecut în campania electorală a avut o interpretare extrem de personală a unui proiect de directivă, așa zisă directivă privind taxarea multinaționalelor, iar domnia sa vorbea despre altceva, adevăratul proiect de directivă a venit mult mai târziu și considera că acel copy paste de pe documentul ar fi de fapt legislație națională privind taxarea multinaționalelor. Mă tem că este tot o interpretare de genul acesta”, a declarat acesta.

Mai mult, reacții se așteaptă să aibă declarațiile controversate ale ministrului, în Parlamentul European, eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a adăugat că „în statele Uniunii Europene se spun multe bazaconii și nu cred că este necesar să se reacționeze la toate”.

”Haideți să nu dramatizăm lucrurile. În statele Uniunii Europene se spun multe bazaconii și nu cred că este necesar să se reacționeze la toate”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *