Skip to content
Politică

Taxa lui Mișa, enigmă pentru membrii cabinetului Tudose

Economica.net

Taxa de solidaritate de 2%, anunțată de ministrul Finanțelor Ionuț Mișa, a băgat în ceață nu doar analiștii și repreentanții mediului de afaceri, ci și pe uni dintre colegii de cabinet ai acestuia.

Mai mulți miniștri din cabinetul s-au declarat nelămuriți de taxa de solidaritate, confuzia mergând de la caracterul și modul de aplicare al acesteia până la o totală neînțelegere a subiectului.

Astfel, Marius Nica, noul ministru de la Fonduri Europene, a recunoscut la Antena3 că nu înțelege cum va fi implementată noua măsură fiscală.

„Nu, nu! E adevărat că în aceste două zile am fost zi şi noapte aici, la minister, cu colegii. Anumite deadline-uri pe care le-am angajat faţă de Comisia Europeană nu am stat să citesc eu, personal să mă documentez, dar din dezbaterile din mass-media şi din poziţiile guvernamentale nu am înțeles decât că nu este o taxă în plus”, a precizat Nica, în platoul emisiunii Income.

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediyul de afaceria refuzat să comenteze ultima idee lansaată public de colegul Mișa și a trimis presa să ceară precizări direct la Ministerul Finanțelor Publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *