Skip to content
Economie

Taxa pe lăcomie își arată primele roade: RCS&RDS majorează tarifele la anumite servicii Digi

zf.ro

RCS&RDS majorează tarifele lunare la anumite servicii Digi începând cu luna martie, argumentându-și decizia și prin necesitatea de a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă.

Clienții care nu acceptă noile tarife vor avea dreptul să renunțe la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.

Stimați clienți, Digi | RCS & RDS a investit și continuă să investească în calitatea serviciilor pe care le oferă. În ultimii ani, am întâmpinat nevoile abonaților noștri prin îmbogățirea ofertei de servicii de comunicații electronice fixe și mobile.

Avem o ofertă atractivă și bogată de canale TV, formată dintr-o varietate de posturi românești și internaționale, cât și din posturile proprii de sport, știri, documentare și filme.

Prin serviciul Digi TV și canalele noastre Digi Sport, aducem în casele abonaților cele mai spectaculoase competiții sportive: UEFA Champions League, UEFA Europa League, cele mai importante campionate de fotbal din Europa, turnee renumite de tenis și sute de meciuri de handbal și alte sporturi.

Asigurăm în cele mai îndepărtate colțuri ale țării conexiuni de internet prin fibră optică rapide și stabile, la standarde Gigabit. Lucrăm constant la extinderea rețelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilități precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în rețeaua 4G.

Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calității serviciilor pe care vi le furnizăm, precum și pentru a reacționa la creșterea continuă a costurilor pe care le suportăm, suntem nevoiți să ajustăm tarifele.

Astfel, de la 1 martie 2019, prețurile anumitor servicii furnizate de Digi | RCS & RDS se vor modifica. Chiar și după aceste modificări, prețurile serviciilor Digi vor continua să fie foarte atractive.

Pentru mai multe informații privind noile tarife și servicii Digi de care vă bucurați, vă rugăm să consultați lista afișată mai jos. Noile tarife și servicii pot fi consultate și în factură.

Când parcurgeți lista cu noile tarife, vă rugăm să acordați atenție doar serviciilor pe care Digi | RCS & RDS vi le furnizează în prezent.

În cazul în care nu sunteți de acord cu oricare dintre aceste modificări, aveți dreptul de a renunța la respectivul/respectivele servicii în termen de 30 de zile de la data primirii prezentei notificări, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri.

Vă mulțumim anticipat pentru fidelitate și vă asigurăm că alături de noi veți avea, în continuare, cele mai performante servicii de cablu tv, internet, telefonie fixă și/sau mobilă din România.

Cu Digi, faceți cea mai înțeleaptă alegere pentru dumneavoastră și familie!”, este mesajul Digi, citat de Profit.ro.

Mai jos puteți vedea noile tarife:

Sursa: Profit.ro

În urmă cu două zile, Digi Communications a criticat, într-un raport transmis bursei și semnat de directorul general al RCS&RDS, Serghei Bulgac, ordonanța de urgență privind o serie de măsuri fiscale adoptată la finele anului trecut de Guvern, arătând că aceasta este nefavorabilă dezvoltării sectorului de comunicații electronice și de energie din România, în condițiile în care crește semnificativ, fără o consultare corespunzătoare și fără vreo justificare serioasă, povara fiscală asupra operațiunilor din aceste sectoare, restricționând astfel investițiile și afectând clienții.

Suntem în curs de evaluare a efectelor OUG 114/2018 asupra activităților noastre și vom adopta eventualele măsuri ce se vor impune”, atenționa atunci compania.

Printre altele, OUG 114/2018 acordă dreptul pentru Autoritatea Națională de Administrare și Reglementare în Comunicații din România (ANCOM) de a percepe un tarif mărit de monitorizare, în procent de 3% din veniturile operatorilor de comunicații electronice.

Prelungirea duratei de exploatare a licențelor existente de comunicații mobile va fi condiționată de plata unei taxe de 4% aplicată la cifra de afaceri generată din activitatea de telefonie mobilă în anul anterior celui în care se acordă extinderea înmulțit cu numărul de ani pentru care se prelungește durata de exploatare a licenței.

Acordarea de licențe viitoare va fi condiționată de plata unui procent de 2% sau de 4% din cifra de afaceri generată din activitatea de telefonie mobilă în anul anterior celui în care se acordă licență înmulțit cu numărul de ani aferenți perioadei de valabilitate a licenței nou-acordate.

De asemenea, amenzile aplicabile că urmare a unor încălcări în legătură cu sectorul de comunicații electronice au fost crescute semnificativ.

În plus, OUG 114/2018 a crescut la 2% procentul de contribuție aplicat titularilor de licențe emise de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru operarea de activități în domeniul energiei electrice, termice sau a gazelor naturale din România, contribuția aplicându-se la cifra de afaceri realizată din activitățile aferente licenței respective acordate de ANRE.

Și la finele anului trecut, înainte ca documentul să fie avizat de Guvern, marii jucători telecom s-au unit, în premieră, și au criticat Guvernul pentru aceste măsuri, arătând că sunt majorate taxe la un nivel excesiv și blocant, care vor fi o povară pentru toți utilizatorii de internet, telefonie și TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *