Taxele ascunse ale unor companii aeriene. Cu cât pot încărca prețurile

Sursa foto: Pexels

În industria zborurilor, procesul de rezervare a unui bilet poate părea adesea mai complex decât ai crezut inițial. Pe lângă costul inițial al biletului de avion, există o serie de taxe ascunse care pot adăuga o sumă semnificativă la nota de plată finală.

Care sunt practicile care pot încărca prețurile fără să îți dai sema? Degeaba te bucuri că ai găsit bilete de avion ieftine, pentru că până să ajungi să le plătești te trezești cu o mulțime de taxe adăugate în plus. De la taxe pentru bagajul de mână și selecția locului în avion până la costuri pentru servicii care obișnuiau să fie gratuite, companiile au câteva taxe ascunse.

Există multe taxe ascunse ale companiilor aeriene, de la taxa de serviciu de 15 euro aplicată pentru orice fel de rezervare, până la taxa de loc și bagaj sau prioritate.

Taxa de loc. Deoarece scopul rezervării unui zbor este să ajungi de la un oraș la altul, ar putea părea ciudat să plătești o taxă suplimentară pentru a-ți alege locul în avion.

Dar acest lucru devine din ce în ce mai obișnuit, iar unele companii aeriene percep și până la 400/500 de lei pentru a-ți alege locul.

Dacă vrei să economisești la taxele pentru locuri, așteaptă să ți se atribuie aleatoriu scaunul.

Majoritatea companiilor aeriene îți rezervă locurile mai confortabile, cu mai mult spațiu pentru picioare, contra unei taxe suplimentare.

Cu toate acestea, dacă nu-ți pasă să stai într-un loc mai puțin dorit, de multe ori poți să nu plătești nici o taxă suplimentară.

Taxa pentru bagajul de mână. Să călătorești doar cu un rucsac este o modalitate de a evita taxa pentru bagajul de avion, atât timp cât dimensiunile bagajului se încadrează în limitele admise de compania aeriană și se potrivește în compartimentul de deasupra scaunelor.

Companiile aeriene care operează în România permit pasagerilor să aducă la bord un singur bagaj cu dimensiuni stabilite. Și la aeroport vei vedea că sunt acele spații în care poți să îți măsori bagajul ca să vezi dacă încape în spațiul de sub scaunul din față și să nu plătești o taxă suplimentară.

Aceasta nu este politica fiecărei companii aeriene, așa că documentează-te înainte de a rezerva un zbor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL