Cresc taxele pentru jocurile de noroc. Colectări estimate de aproape 600 de milioane de lei

Jocuri de Noroc
Sursa foto: Jocuri de Noroc/freepik.com

Taxele de licenţiere şi de autorizare a organizatorilor de jocuri de noroc din România vor fi majorate ceea ce va avea o influenţă pozitivă asupra creşterii veniturilor colectate la bugetul de stat de până la 40%, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, publicat marţi seara de Ministerul Finanţelor.

„Referitor la propunerea de modificare a cuantumului taxelor specifice activităţilor din domeniul jocurilor de noroc, de precizat este faptul că prin creşterea nivelului acestora (…) se estimează o influenţă pozitivă asupra creşterii veniturilor colectate la bugetul de stat de până la 40%. Astfel, pentru restul anului 2023 şi anul 2024 se estimează ca veniturile colectate la bugetul de stat să atingă cifra de 583,4 milioane lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, organizarea şi exploatarea activităţii de jocuri de noroc pe teritoriul României constituie monopol de stat, iar statul român are dreptul exclusiv de a decide condiţiile în care un operator economic are posibilitatea să realizeze o astfel de activitate pe teritoriul român, stabilind care sunt condiţiile de licenţiere, respectiv de autorizare.

Astfel, jocurile de noroc la distanţă sau jocurile de noroc online trebuie să fie organizate şi autorizate pe teritoriul României, locul unde operatorii economici licenţiaţi şi autorizaţi, în condiţiile legii, îşi desfăşoară activitatea şi ulterior în baza activităţii desfăşurate trebuie să plătească impozite şi taxe în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

„(…) se impune modificarea art. 1, alin. (2) şi art. 1^3, alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi introducerea unei prevederi noi, articolul 15 alin. (1) litera B punctul (X), măsuri ce vor duce la întărirea ordinii sociale şi economice, la o mai bună previzionare şi colectare a taxelor şi impozitelor datorate la bugetul de stat, la o protecţie sporită a jucătorilor, precum şi la prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale cu implicaţii transfrontaliere”, se menţionează în nota de fundamentare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: