Skip to content
Social

Taximetriștii anunță un nou protest în Capitală: când va avea loc

Octav Ganea

Un nou protest al taximetriștilor, la care sunt așteptate peste 5.000 de mașini din toată țara, este anunțat pentru joi în Capitală. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) spune că dacă nici de această dată Guvernul nu va adopta modificările promise la Legea taximetriei, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane vor organiza câte un miting de amploare în fiecare săptămână și vor bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri, transmite hotnews.ro.

COTAR cere Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă promisă în urmă cu trei săptămâni cu privire la eliminarea pirateriei, astfel încât „să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane„.

La protest vor participa transportatori autorizaţi aparţinând membrilor COTAR, însumând peste 5.000 de autovehicule.

Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vom bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară„, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, citat de Agerpres.

La sfârşitul lunii februarie, COTAR a amânat protestele anunţate pentru 28 februarie, în urma întâlnirii cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, şi a decis să aştepte publicarea proiectului Legii taximetriei pe site-ul Ministerului Dezvoltării, conform promisiunilor primite.

În urma întâlnirii de la Ministerul Transporturilor, am convenit, de comun acord, să amânăm protestele anunţate, pentru două săptămâni, timp în care Guvernul va putea lua decizia de a modifica Legea Taximetriei. Întâlnirea s-a încheiat după ora 20:00 şi s-a convenit ca vineri, 1 martie 2019, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), să fie publicat anunţul referitor la iniţierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003. Dacă va fi promovată şi votată ordonanţa de urgenţă pentru eliminarea sintagmei <<în mod repetat>> din Legea Taximetriei, şi trecerea activităţii de <<rent a car>>, vom renunţa la proteste„, a spus liderul COTAR.

Ministerul Transporturilor a anunţat că, după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

În urmă cu o săptămână, pe 13 martie, transportatorii atrăgeau atenţia asupra necesităţii unei ordonanţe de urgenţă care să elimine pirateria din acest sector de activitate, prin înlăturarea sintagmei „în mod repetat” din Legea taximetriei.

Mesajul transportatorilor rutieri de persoane este simplu: <<Respectaţi legile acestei ţări şi înţelegeţi ce înseamnă cadrul legal, înainte de a face comentarii aberante, cu scop electoral!>> Menţionăm că transportatorii nu mai sunt dispuşi să accepte folosirea problemelor din acest sector de activitate în scopuri politicianiste, iar cei care şi-au fixat ca <<target>> electoratul progresist de parte dreapta ar trebui să citească întâi legile din România şi abia după ce reuşesc să le înţeleagă pot să vină cu propuneri legislative coerente, nu cu sloganuri politicianiste care creează haos în domeniul transportului rutier de persoane„, declara Vasile Ştefănescu, la acea dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *