Skip to content
Politică

Taximetriștii paralizează traficul: Piața Victoriei, blocată

romaniatourstore.com
" "

Mitingul din Piața Victoriei anunțat de transportatori va atrage, după estimări, 5 mii de participanți nemulțumiți de ”pirateria din transporturi”.

Traficul pe arterele ce dau în Piața Victoriei este restricționat de Poliția Rutieră până la ora 21:00. Astfel, este restricţionat traficul pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, dar şi de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere. De asemenea, circulaţia se opreşte, în funcţie de evoluţia protestului, şi pe Strada Paris și pe breteaua care leagă bulevardul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei, confrom B1.ro.

" "
" "

Transportatorii sunt nemulțumiți că încă nu există o lege a taximetriei, deși ministrul Felix Stroe a promis că îi va elimina pe toți cei are nu au autorizaţii de transport de pe piaţă. Protestul fusese programat pentru data de 13 decembrie, însă s-a amânat din cauza funeraliilor Regelui Mihai, dar şi pe baza promisiunii ministrului transporturilor, Felix Stroe, că astăzi Guvernul va adopta o ordonanţă astfel încât să fie eliminată pirateria şi să se stopeze activitatea firmelor care fac transport neautorizat. Acest lucru nu s-a întâmplat, așa că taximetriștii ies la protest.

„Domnul ministru Felix Stroe şi-a luat angajamentul ferm ca la şedinţa de Guvern din data de 20 decembrie sa fie promovată Ordonanţa de Urgenţă care să elimine sintagma „în mod repetat” din legea taximetriei existentă din 2003, pentru ca organele abilitate ale statului să poată aplica legea în mod unitar şi pentru a eradica activitatea neautorizată şi nelicenţiată din domeniul transporturilor rutiere de persoane – de taxi, rent a car şi prin curse regulate sau ocazionale. Aşteptăm de mai mulţi ani această ordonanţă care să oprească pirateria şi activitatea tuturor firmelor care fac transporturi neautorizate, ascunzându-se în spatele unor platforme digitale”, arată un comunicat al Confederaţiei operatorilor şi transportatorilor autorizaţi din România.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *