Taylor Swift doboară recordul lui Elvis Presley pentru cele mai multe săptămâni pe locul 1 în topul albumelor din SUA

Taylor Swift
Sursa foto: Facebook / Taylor Swift

Taylor Swift a doborât recordul deţinut de Elvis Presley pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe primul loc în topul Billboard al albumelor ca artist solo, stabilind un nou record de 68 de săptămâni.

Albumul „1989 (Taylor’s Version)” al lui Swift a ajuns pentru a cincea oară pe primul loc în topul albumelor din SUA, în ultima săptămână din 2023. Deşi artista în vârstă de 34 de ani deţine acum recordul ca artistă solo şi se află pe locul al doilea în clasamentul general, mai are ceva timp de parcurs pentru a-i provoca pe deţinătorii recordului general, The Beatles, ale căror albume au petrecut 132 de săptămâni în fruntea clasamentului Billboard al albumelor.

Cele 67 de săptămâni petrecute de Presley pe locul 1, pentru albume din 1956 până în 2002, îl plasează pe locul al doilea în topul artiştilor solo şi pe locul al treilea în topul tuturor artiştilor.

Cel mai longeviv album al său care a ocupat prima poziţie a fost coloana sonoră „Blue Hawaii”, care a stat 20 de săptămâni pe acest loc în perioada 1961-62. Patru dintre cele 10 albume nr. 1 ale sale au fost coloane sonore: „Loving You”, „GI Blues”, „Blue Hawaii” şi „Roustabout”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL