Skip to content
Politică

Te înregistrezi, votezi, contezi! Ambasada României la Londra lansează aplicația privind înscrierea în Registrul electoral

Ambasada României la Londra a lansat aplicaţia „Te înregistrezi, votezi, contezi!” prin care orice persoană domiciliată sau rezidentă pe teritoriul britanic are posibilitatea să completeze online cererea de înscriere în Registrul electoral.

Potrivit unui comunicat remis, luni, redacției de știri Psnews.ro, orice persoană domiciliată sau rezidentă pe teritoriul britanic are posibilitatea să completeze online cererea de înscriere şi, ulterior, să o printeze, dateze şi semneze.

”În vederea facilitării înscrierii cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în Marea Britanie în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016, Ambasada României la Londra a lansat aplicaţia Te înregistrezi, votezi, contezi!

Astfel, orice persoană domiciliată sau rezidentă pe teritoriul britanic are posibilitatea să completeze online cererea de înscriere şi, ulterior, să o printeze, dateze şi semneze. Prin intermediul aplicaţiei este facilitat accesul direct la cererea de înscriere şi sunt prezentate de o manieră simplificată condiţiile de înscriere în registrul electoral.

Reamintim că înscrierea în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare din 2016 se face după cum urmează:

1.  Se completează cererea de înscriere

2.  Se datează şi se semnează cererea de înscriere

3. Se ataşează copia paşaportului de tip CRDS (dacă sunteţi cetăţean român cu domiciliul în Marea Britanie)

4.  Se ataşează copia unui act de identitate valabil – carte de identitate sau paşaport – şi copia unuia din documentele care atestă reşedinţa în Marea Britanie – lista acestora este menţionată în aplicaţie (dacă sunteţi cetăţean român cu      reşedinţa în Marea Britanie)

5.  Cererea în original şi copia/copiile documentelor de identitate şi de reşedinţă se pot depune personal sau trebuie trimise prin poştă la adresa: Consular Section, Embassy of Romania in London, M.E.I.C. House, 344 High Street Kensington. Aplicaţia poate fi accesată la AICI, se arată în comunicat.

1 comentariu la “Te înregistrezi, votezi, contezi! Ambasada României la Londra lansează aplicația privind înscrierea în Registrul electoral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *