Team Romania la JO: Confirmările – David Popovici şi echipajul feminin de 8+1, surprizele – Florin Enache/Andrei Cornea

Sursă foto: olympics.com

Jocurile Olimpice de vară de la Paris se încheie, iar Team Romania are în palmares nouă medalii, mai multe decât la Tokyo-2021 şi Rio-2016, unde s-au obţinut câte patru medalii. La Londra, în 2012, România a câştigat 7 medalii, iar la Beijing, în 2008, tricolorii au obţinut 9 medalii.

Marile speranţe ale delegaţiei române s-au îndreptat de la început spre David Popovici şi spre canotori. De acolo trebuia să vină aurul. Şi a venit.

David Popovici a devenit rege la 200 metri liber, după o cursă spectaculoasă, tânărul de nici 20 de ani reuşind să mai aducă o medalie, de această dată de aur, la 100 metri liber.

Nici echipajul de 8+1 nu a dezamăgit, fetele care fac “barca să zboare“ –  Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu – ducând România pe prima treaptă a podiumului fără emoţii.

La 30 iulie, Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea s-au calificat în finala probei de dublu vâsle masculin de pe ultimul loc din seria lor. A doua zi au plecat în finală de pe culoarul 1, considerat cel mai puţin avantajos. A fost asta o problemă pentru tinerii canotori români? Absolut niciuna. “Suntem zeii apelor în proba de dublu vâsle masculin, Ştiam că putem reuşi, doar că nu am vrut să mă afirm înainte“, a spus după cursa de aur Marian Florian Enache.

Dacă la canotaj s-au mai obţinut încă trei medalii de argint prin  Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie uşoară, surpriza a venit de la haltere.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: