Skip to content
Politică

Țeapa ANAF: bonificațiile pentru conformare voluntară figurează ca datorii în Spațiul Virtual

Sesiunea online realizată miercuri de ANAF pe pagina sa oficială de Facebook arată că, de fapt, bonificaţiile pentru plata integrală, până la 15 decembrie, a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor vor fi acordate anul viitor, până la data de 31 august 2019.
Mai mult decât atât: potrivit comentariilor (încă neşterse) de pe pagina de Facebook a ANAF, un contribuabil a spus că a plătit cash, în termen, suma cu reducerea de 10% (bonificaţia acordată pentru plata integrală), dar în Spaţiul Virtual figurează cu o datorie egală cu bonificaţia care i-ar fi trebuit acordată, anunță Adevărul.ro.
Am plătit în 20 noiembrie pentru a beneficia de bonificaţie. La Finanţe mi-au spus că ei pot calcula doar manual bonificaţia de 10%. Am plătit suma cu 10% reducere cu chitanţa la ANAF. Ulterior atât pe ghişeul.ro cât şi la sediul ANAF îmi apare o datorie egală cu suma bonificată. I-am întrebat ce e cu această sumă, şi au ridicat din umeri. Dacă acum se ştie că de fapt e acestă bonificaţie, oare peste 3 ani când mă voi trezi cu o regularizare îşi vor aduce aminte că eu am plătit înainte de 15 decembrie cu 10% reducere şi că datoria de fapt e bonificaţia acordată?”, a menţionat contribuabilul.
Răspunsul Fiscului e cel puţin ciudat: ”Organul fiscal va efectua o analiză a documentelor şi întocmeşte un referat prin care aprobă această facilitate pentru persoanele fizice care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. După scăderea din evidenţa fiscală a valorii bonificaţiei, organul fiscal central competent înştiinţează persoana fizică cu privire la acordarea bonificaţiei până la data de 31 august 2019”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *