Teatrul din Ploieşti, nevoit să anuleze două spectacole din Festivalul Internaţional Toma Caragiu

Sursa foto: Facebook/Mihaela Rus

Teatrul din Ploieşti, care în perioada 7-12 noiembrie organizează a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Toma Caragiu, anunţă că, în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă care vizează aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, este nevoit să renunţe la două dintre spectacolele incluse în programul festivalului, ambele cu toate biletele vândute, unul dintre acestea fiind contractat cu o companie de teatru din Spania. Directoarea teatrului din Ploieşti, actriţa Mihaela Rus, a catalogat, într-o declaraţie pentru News.ro, situaţia ca fiind ”sinistră”, aceasta subliniind că, în calitate de om de cultură, s-a simţit ”groaznic” în momentul în care a trebuit să ia o astfel de decizie.

”Stimaţi spectatori,

Din păcate, am fost nevoiţi să restrângem bugetul necesar organizării celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Toma Caragiu, ca urmare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 90 din 27 octombrie 2023, ce vizează aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023”, a anunţat, joi, Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti.

Ca urmare, s-au anulat următoarele reprezentaţii din programul evenimentului:

Marţi, 7 noiembrie, Ora 19:30 – Casa de Cultură a Studenţilor: ”Trash!”, regia: David Ottone, o producţie a Yllana & Töthem Company, Spania; Miercuri, 8 noiembrie, Ora 18:30 – Sala Teatrului de Animaţie ”Imaginario”: ”Maria Tănase. O poveste”, text şi regie: Carmen Lidia Vidu – Teatrul de Stat Constanţa.

Reprezentanţii instituţiei prezintă scuze spectatorilor şi anunţă că aceştia pot primi contravaloarea biletelor achiziţionate de la Agenţia Teatrală, la cerere, până vineri, 17 noiembrie, în cazul biletelor cumpărate online, suma urmând a fi rambursată pe cardul de pe care a fost făcută plata.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL