Skip to content
Politică

Tehnocrat dezlănțuit împotriva celor care „lâncezesc și sunt trântori”

universuljuridic.ro

Unul dintre actualii guvernanți tehnocrați s-a dezlănțuit împotriva celor care „lâncezesc și sunt trântori”.

Oricât ar părea de surprinzător, declarația a fost făcută de către însuși ministrul Muncii, cel care, prin natura postului, ar trebui să se preocupe ca acești „lâncezitori” și „trântori” să își găsească locuri de muncă sau, în cazul în care sunt angajați, veniturile să le reflecte munca depusă.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, joi, că sunt acordate beneficii salariale nu doar oamenilor care au nevoie de ele, ci şi celor care „lâncezesc şi sunt trântori”. Pîslaru a criticat şi amendamentele la ordonanţa privind legea salarizării, prin care salariile ar creşte începând din luna decembrie, scrie News.ro.

„Noi dăm beneficii oamenilor care au nevoie şi trebuie să primească, dar dăm şi altor oameni, care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem. Dăm, în acelaşi timp, servicii la o calitate care este abominabilă şi lucrurile astea trebuie să se schimbe. Asta vreau să fac. Vreau să văd măsurile active, că duc la crearea de locuri de muncă, să văd inspecţia socială că credibilizează sistemul şi vreau să văd că legea salarizării unitare la care lucrăm să putem avea un proiect credibil, să poată toată lumea din sectorul public să vadă cum, în cinci ani de acum încolo, până în 2021, să le poată creşte cu 30 la sută salariul, astfel încât toată lumea să fie mulţumită”, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Demnitarul a criticat amendamentele la OUG 20/2016 privind legea salarizării bugetarilor, prin care salariile ar creşte începând din luna decembrie.

„Atunci când ignori orice avertisment care îţi spune că o cheltuială de personal trebuie fazată ca să ne-o putem permite, în acel moment trebuie să îţi asumi suspiciunea şi, de data asta, cred eu, întemeiată, că este vorba de pomană electorală. Planul pe care l-am pus pe masă încă din vară a fost creştere salarială de 30 la sută până în 2021. Este mai mult decât oferă PSD acum şi este mai rezonabil şi mai normal”, a declarat Pîslaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *