Skip to content
Opinii & Analize

Tehnocrație pe burta plină. Cioloș și Hollande au mâncat de un SALARIU

Scriu acum pentru aceia dintre dumneavoastră care au picat în plasa propagandei ce-l prezintă pe Cioloș drept un simplu om din popor, care stă la coadă la film, merge cu avionul la „economic class”, strânge gunoaie în Parcul Văcărești (în timpul programului de lucru, când ar trebui să guverneze țara – în treacăt fie spus)… în general, acel Cioloș înfățișat ca un monument de modestie, de la care fanii lui s-ar fi așteptat să îl ducă pe Hollande la un împinge-tava sau la o porție de aripioare picante cu cartofi prăjiți.

Ia să vedem noi ce a mâncat modestul național împreună cu președintele Franței…

Meniul a fost dezvăluit chiar de către Adrian Hădean, unul dintre cei doi „chefi” care au gătit pentru demnitari (celălalt fiind Nicolai Tand), precizând că acești doi maeștri bucătari au fost aleși de către însuși Cioloș.

Redăm mai jos meniul, așa cum a fost el prezentat pe blogul lui Adrian Hădean:

„Antreu: cremă de dovleac românesc, piure de păstârnac copt, hribi  sotați în unt din Transilvania.

Pește: filé de păstrăv pe plită, bisque de raci, piure de morcovi copți, cozi de raci.

Carne: mușchiuleț de berbecuț, vinete afumate, sos de ardei copti pe cărbuni, arpagic sotat cu unt și oțet de mere, morcovi crocanți, snopi de fasole verde opărită.

Desert: quenelle din brânză (ca un papanaș, da’ nu chiar) de vaci tras în unt, lapte de pasăre, frișcă și piersici confiate cu vanilie.

Brânză: brânzeturi românești maturate în grotă, sirop de piersici și trufe negre.

Vin alb: Solo quinta, Recaș.

Vin roșu: Apogeum, Tohani.

Vin desert: Nectar de Transilvania, Liliac”

Din calculele PSnews.ro, reiese că un astfel de meniu pentru două persoane depășește lejer 2.000 de lei. Amintim că salariul mediu pe economie se situează, în prezent, în jurul nivelului de 2.100 de lei.

Pe de altă parte, „cu multă bucurie, și Nicolai și eu am făcut asta pro bono”, precizează Hădean.

Ați înțeles, da?

Știm deja: „Corupția ucide!”; „Toate partidele – aceeași mizerie!”; „Vrem o țară ca afară!” Ce să zic? C’est trop michteau. Se vede obrazul tehnocrat – nu ca buhăiții de politicieni, care fac așa și pe dincolo [inserați aici lozinci frumoase și libere]! Păi, nu? Bisque, quenelle – numai minuni dintr-astea; doar n-o să-l vedeți pe vreunul dintre Iisușii veniți de la Bruxelles sau de aiurea trăgând chiolhanuri cu fasole și cârnați, ca te-miri-ce baron local.

4 comentarii la “Tehnocrație pe burta plină. Cioloș și Hollande au mâncat de un SALARIU

  1. Si de aici se vede cat poate fi de prost un om…..altfel n-am cum sa-l numesc!Ce vroiai sa manance slanina cu ceapa..mamaliga cu lapte??Daca la noi e 2000 de roni..in franta cati mii de euro e o astfel de masa protocolara??Esti dus cu pluta…

    1. Figura acestui „jurnalist” spune totul despre nivelul lui de inteligenta.

      Prostia o pot intelege. Ipocrizia si lipsa de buna credinta, nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *