Skip to content
Politică

Tehnocrații au intrat în colții deputaților PSD: Forțează limitele!

www.cugetliber.ro

Actualii guvernanți tehnocrați au intrat în colții deputaților PSD. Aleșii din partea Partidului Social Democrat îi acuză pe oamenii prim-ministrului Dacian Cioloș că „forţează tot mai des limitele mandatului care i s-a dat de către Parlament”.

Acuzația este formulată de către liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Florin Pâslaru, și vine în scandalul care a reprezentat, miercuri, principalul breaking news – și anume: modificările pe care Guvernul ar intenționa să le aducă, prin ordonanță de urgență, Codului Fiscal.

„Guvernul Cioloş forţează tot mai des limitele mandatului care i s-a dat de către Parlament! Un Executiv investit pentru a administra provizoriu problemele ţării, fără a avea legitimitatea unui guvern format în urma unui proces electoral, nu are dreptul moral de a iniţia şi a promova schimbări radicale, care să afecteze populaţia.

Intenţia Guvernului Cioloş de a aduce modificări la Codul Fiscal este revoltătoare, iar Grupul parlamentar al PSD se opune în totalitate proiectului de ordonanţă de urgenţă prin care Executivul tehnocrat intenţionează să majoreze contribuţiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului de la 10,5% la 21,7%, iar cele pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%”, reclamă Pâslaru.

Nu în ultimul rând, Florin Pâslaru atrage atenția că „România şi românii nu sunt cobaii nimănui”, subliniind impactul negativ pe care schimbările propuse de către tehnocrați le-ar avea asupra salariilor nete.

„Acest Guvern şi-a dovedit încă o dată incapacitatea de a înţelege nevoile reale ale populaţiei şi propune ca întreaga povară a contribuţiilor să fie pe umerii angajaţilor, fapt care ar avea un impact negativ asupra salariilor nete. Ca de obicei, Guvernul lansează proiecte ce presupun schimbări majore, nefundamentate şi nedezbătute care, pe bună dreptate, alarmează românii. Grupul parlamentar al PSD atrage atenţia Guvernului Cioloş să se abţină de la luarea unor decizii ce vizează modificarea Codului Fiscal. România şi românii nu sunt cobaii nimănui! Sperăm ca, dacă miniştrii acestui Cabinet nu înţeleg, măcar premierul Dacian Cioloş să priceapă!” încheie liderul deputaților social-democrați.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *