Skip to content
Politică

Tehnocrații se pregătesc să predea cheile. Ultima ședință

Facebook

Executivul condus de Dacian Cioloș se întrunește joi de la ora 13.00 în ultima ședință de Guvern cu puteri depline, înainte de a prelua interimatul și de a preda ulterior cheile de la Palatul Victoria următorului premier.

La un an de la preluarea mandatului, Dacian Cioloș a făcut un bilanț al Guvernului condus de el, un document de 25 de pagini, în care a vorbit despre creşterea economică şi despre măsurile care au dus la crearea de noi locuri de muncă.

Obiectivul principal al acestui guvern a fost asigurarea stabilității politice și economice a țării. Însă, încă de la preluarea acestui mandat excepțional, a fost evident că societatea avea așteptări mult mai mari de la acest guvern independent politic. Așteptări legitime, firești într-o societate modernă, europeană: un guvern care nu minte, un guvern care nu este corupt, un guvern care nu adoptă politici publice din rațiuni populiste, un guvern care lucrează numai în interesul public.

Încă de la început, a fost evident că prin ceea ce facem trebuie sa contribuim la recâștigarea încrederii oamenilor în instituțiile statului, prin transparentizarea instituțiilor publice, prin redeschiderea guvernării spre societate, spre dialog. De aceea, am pus la temelia guvernării integritatea, transparența, onestitatea.

Sigur, am facut și greșeli – mi le-am asumat și le-am corectat. Au fost unele proiecte care nu ne-au ieșit, sau au ieșit mai puțin bine decât ne-am fi dorit, proiecte pentru care am fi avut nevoie de mai mult sprijin politic sau, pur și simplu, de mai mult timp”, spunea premierul în urmă cu o lună, amintește realitatea.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *