Skip to content
Politică

Tehnocrații țin în șah 130.000 de elevi. Așteptarea costă

alba24.ro

Tehnocrații țin în șah 130.000 de elevi. Mai mult decât atât: toată această așteptare costă bani.

Concret: 130.000 de elevi navetişti au sperat degeaba că vor scăpa de cheltuielile de transport. Proiectul de ordonanţă de urgenţă (OUG) care prevede decontarea integrală a navetei întârzie, în ciuda faptului că şcoala a început de trei săptămâni, scrie digi24.ro.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, nimeni nu ştie când proiectul de OUG va ajunge pe ordinea de zi a unei şedinţe de Guvern. În aceste condiții, organizaţiile elevilor şi sindicaliştii din Educaţie cer demiterea funcţionarilor care tergiversează actul normativ.

Site-ul de știri citat prezintă cazul unei familii din comuna Comarna (județul Iași). Oamenii lucrează cu ziua şi strâng greu banii pentru a-şi trimite copii la școală, la Iaşi. Costul abonamentului pentru transport este de aproape 200 de lei lunar. Mai mult decât atât: în jur de 35.000 de elevi din toată ţara au abandonat școala în ultimii trei ani.

„Ministerul Educaţiei a semnat mai demult această OUG, împreună cu Vasile Dîncu (din partea MDRAP-ului) şi așteptăm acum. Documentul se află pe circuitul acesta interministerial”, explică Mircea Dumitru, ministrul Educației.

Unde anume s-a blocat nu ştie nici ministrul. Tehnocratul știe doar că a semnat pentru anularea plafonării decontului la 26 de lei pentru 3 kilometri, aşa cum prevedea o decizie de acum trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *