PSnews

Lifestyle

Tehnologia atinge noi cote în România: Măgurele, noul El Dorado

editiadedimineata.ro

Potrivit raportului PricewaterhouseCoopers și conform informațiilor furnizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, regiunea din zona de S-V a Bucureștiului, în jurul orașului Măgurele, ar putea deveni un pol de creștere economică și va putea atrage companii high-tech din diverse industrii, companii multinaționale, companii start-up și companii mici și mijlocii.

În acest sens, este important de menționat care sunt ariile de dezvoltare. Astfel, principalele direcții strategice ar putea include dezvoltarea tehnologică, dezvoltarea academică și științifică și dezvoltarea socială, potrivit editiadedimineata.ro

Conform calculelor, pe o suprafață totală de aproximativ 210 000 de metri pătrați și-ar putea face apariția, potrivit studiului, peste 70 de companii și un număr de peste 6000 de angajați.

Pentru implementarea proiectului Laser Valley, va fi nevoie însă de un master plan urbanistic, deoarece cele aproximativ 20 000 de hectare de teren se găsesc sub formă de proprietate privată, aceasta fiind, la rândul ei, foarte fragmentată. Astfel, acest lucru reclamă necesitatea existenței unui nivel mare de coordonare între structura de guvernanță și autoritățile publice pentru consolidarea terenurilor și dezvoltarea coerentă a acestora.

Potrivit Ediția de dimineață, proiectul Laser Valley ar putea emula succesul înregistrat în Franța și ar putea transforma orașul Măgurele într-un veritabil El Dorado al României. Proiectul poate fi consulatat în întregime la pagina www.laservalley.ro.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Laser Valley, citiți AICI

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi