Tehnologia mașinii zburătoare AirCar, dezvoltată și testată cu succes în Europa, a fost vândută în China

Sursă foto: X

Tehnologia din spatele mașinii zburătoare AirCar, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, relatează BBC. 

Propulsată de un motor BMW și de combustibil normal, AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi din Slovenia în 2021, folosind pistele pentru decolare și aterizare. A fost nevoie de puțin peste două minute pentru a se transforma dintr-o mașină într-un avion.

Acum, vehiculele realizate pe baza designului său vor fi folosite într-o „regiune geografică specifică” din China.

Compania Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul în Cangzhou, a achiziționat drepturile exclusive de fabricare și utilizare a aeronavelor AirCar într-o zonă nedeclarată.

Firma și-a construit propriul aeroport și propria școală de zbor după o achiziție anterioară de la un alt producător slovac de aeronave, a declarat Anton Zajac, cofondator al KleinVision, compania care a creat AirCar.

După ce a deschis calea în dezvoltarea revoluției VE (vehicule electrice), China dezvoltă acum în mod activ soluții de transport cu avionul.

Luna trecută, o firmă numită Autoflight a efectuat un zbor de testare a unei drone care transportă pasageri între orașele Shenzhen și Zhuhai. Călătoria, care durează trei ore cu mașina, a fost parcursă în 20 de minute, a declarat compania – deși aeronava nu conținea pasageri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL