Vizita la stomatolog poate fi pentru mulți un motiv de stres, iar amânarea ei o perioadă lungă de timp poate cauza grave probleme ale dinților de la o banală carie, care poate fi rezolvată într-o singură ședință, până la pierderea unuia sau a mai multor dinți.
O dantură afectată de pierderea dinților ca urmare a unor carii avansate sau traumatisme ori de procese de abraziune, anomalii de formă, volum sau culoare, influențează sănătatea, dar și viața profesională și socială a celor care se confruntă cu astfel de probleme.
Specialiștii în stomatologie recomandă apelarea cu încredere la tehnologiile din domeniu pentru repararea dinților, cum ar fi coroanele metalo-ceramice.
Metalul și ceramica redau zâmbetul fericit și încrederea în sine
La ora actuală, coroanele metalo-ceramice, care prin modul în care sunt confecționate oferă rezistență și un aspect estetic frumos, la prețuri accesibile, sunt din ce în ce mai preferate de pacienți.
Rezistența este dată de un strat metalic, asemănător unei cape, care vine în contact cu bontul dentar. Structura metalică este subțire, dură și se potrivește perfect pe amprenta dintelui șlefuit. Unul dintre aliajele cele mai recomandate este cel din nichel-crom.
Estetica este asigurată de stratul de ceramică ce acoperă metalul și dă dintelui aspect natural, pentru că în funcție de restul dinților se poate alege culoarea noului dinte.
Coroana metalo-ceramică poate fi parțial fizionomică, adică materialul ceramic acoperă metalul doar pe o parte, și total fizionomică, metalul fiind acoperit integral de ceramică. Coroana metalo-ceramica total fizionomică are avantajul unor costuri mai mici și al durabilității în timp.
Prețuri avantajoase pentru toate buzunarele
Pacienții pot beneficia de la un element/coroană până la punți formate din mai multe elemente, în funcție de dinții lipsă.
Punțile metalo-ceramice se folosesc, mai ales, pentru părțile laterale. Există cazuri în care dintele natural are nevoie de tratament sau retratament de canal, urmând să fie acoperit cu o coroana metalo-ceramica.
Pentru că este o soluție căutată de pacienți, ea poate fi armonizată financiar cu aproape toate buzunarele, iar prețurile sunt avantajoase și atractive, comparativ cu beneficiile aduse sănătății și relaționării interpersonale, după cum menționează specialiștii în stomatologie de la coroanametaloceramica.ro, care pot fi contactați pentru programare la consultație sau pentru mai multe informații la adresa de e-mail: office@coroanametaloceramica.ro.
Procedură simplă si nedureroasă
Montarea unei coroane metalo-ceramice se face în câteva etape:
-șlefuirea dintelui pentru a obține bontul pe care se montează coroana;
-amprentarea câmpului protetic cu un scaner intra-oral folosit pentru amprentări digitale în vederea realizării lucrărilor metalo-ceramice. Scanerul Shape Trios3 pentru amprentarea digitală elimină disconfortul pe care îl simte pacientul în cazul amprentării cu material clasic. Scanarea se realizeza color, iar modelul virtual va avea culoarea restului dinților pacientului.
-proba scheletului metalic trimisa de laboratorul de tehnică dentară;
-proba ceramicii nelustruite;
-cimentarea coroanei sau a punții.
Implantul dentar – alternativa dinților irecuperabili
Uneori, nu se mai poate recupera dintr-un dinte afectat absolut nimic și, atunci, medicii stomatologi recomandă implantul dentar.
La CMC – coroanametaloceramica.ro, implantul dentar se realizează din titan și reprezintă un înlocuitor al rădăcinii care este plasat în osul arcadei superioare sau inferioare.
Implantul dentar poate fi folosit pentru:
-înlocuirea unui dinte ce nu mai poate fi recuperat;
-înlocuirea danturii în totalitate cu dinți ficși, în locul protezelor mobile;
– ca elemente de ancorare pentru o viitoare punte totală, făcând-o mult mai sigură si confortabilă pentru pacient;
-ca suport de susținere pentru o proteză totală
Implantul este inserat în os si lăsat 3-6 luni, timp în care osul se va reface și apoi se pune coroana dentară peste implant.
Din ce în ce mai mult se vorbește, inclusiv în rândul pacienților, de tehnica implantului dentar, ca despre o revoluție în procedeul de înlocuire a dinților proprii, pentru că îndeplinesc aceleași funcții precum dinții naturali. Implanturile sunt permanente, stabile și pot înlocui de la un singur dinte până la întreaga dantură.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News