Skip to content
Iași Politică Știri locale

Tel-Drum de Iași. Firma lui Mihai Chirică, abonată la contracte cu statul de peste 20 de ani

Libertatea

Liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că descinderea OLAF la Iaşi nu mai miră pe nimeni, întrucât edilul Mihai Chirica are propriul Tel Drum, abonat de peste 15-20 ani la toate lucrările de infrastructură din oraş, conform relatării publicației News.ro

Marius Bodea a declarat, miercuri, că nu există nicio diferenţă între cazul Chirica de la Iaşi şi cazul Dragnea-Tel Drum.

„Nu este nicio diferenţă de speţă şi nici măcar de personaje. Sunt doi social-democraţi, funcţionari toată viaţa la stat, cu peste 20 de ani de administraţie fiecare şi cu acces la resursele financiare ale oraşelor lor. La Iaşi, dincolo de propaganda mediatică masivă şi de falsa strălucire, conducerea primăriei este captivă unui sistem mafiotizat ce stă înşurubat în primărie de peste 20 de ani. Dincolo de petardele de imagine naţională, vedem zi de zi hoţia, ipocrizia, stagnarea şi sfidarea. Este suficient să ne uităm în jur, fără să avem informaţii că a descins OLAF sau DNA, şi să vedem câte şanse ratate sunt la Iaşi şi ce lipsa uriaşă de investiţii locale avem”, a precizat liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

Liberalul susţine că primarul Mihai Chirica „are la Iaşi propriul său Tel-Drum, abonat de peste 15-20 de ani la toate lucrările de infrastructură din oraş”.

„A aterizat acum 20 de ani în Primăria Iaşi de la această firmă, la care a lucrat, apoi au apărut tot felul de coincidenţe, cu proprietăţi aparţinând firmei respective folosite zilnic de primar, cu proprietăţi vândute unii altora. Descinderea de acum a OLAF nu miră pe nimeni, ceea ce miră este tocmai reacţia târzie a instituţiilor care ar trebui să facă lumină”, a declarat liberalul Marius Bodea.

Mai mulţi angajaţi din Primăria Iaşi au fost audiaţi de inspectorii OLAF, la sfârşitul anului trecut, în legătură cu derularea unor proiecte, primarul Mihai Chirica recunoscând că a purtat şi el discuţii cu inspectorii anti-fraudă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *