Skip to content
Economie Societate

Tel Drum, penalizată cu 90.000 de euro de Apele Române. Care este cauza

B1.ro

Tel Drum, compania în legătură cu care Liviu Dragnea este acuzat acum de fapte de corupție, a fost penalizată cu aproximativ 90.000 de euro de către Apele Române, după ce un control inopinat a scos la iveală că firma a extras 9.220 metri cubi de pietriș fără autorizație, potrivit deciziei luate de Tribunalul Teleorman.

Inspectorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Teleorman au făcut două controale în perimetrul Peretu al albiei vadului Vedea, delimitat de comunele Vedea și Peretu, la începutul anului 2018.

Tel Drum deținuse o autorizație de gospodărire a apelor pe acel perimetru, dar documentul era valabil doar până la 29 septembrie 2017 și stipula că societatea putea exploata cel mult 34.240 metri cubi de agregate minerale de balastieră, arată B1.ro.

Chiar și așa, inspectorii SGA au observat că Tel Drum ar fi exploatat pietriș și după această dată. Ba mai mult, ei au făcut o serie de măsurători topografice, în urma cărora a rezulat că Tel Drum a exploatat peste 43.500 metri cubi de agregate minerale, depășind astfel volumul admis.

Așadar, Tel Drum Alexandria este una dintre cele mai importante companii de construcții de drumuri din țară, iar DNA consideră că în spatele societății ar sta chiar Liviu Dragnea, deși liderul PSD neagă vehement acest lucru.

Apa nu este un bun comercial oarecare, ci un patrimoniu care trebuie protejat, apărat și tratat ca atare”, se arată în primul articol din Directiva cadru în domeniul apelor nr. 60/2000 a Uniunii Europene, care este transpusă în legislația națională, după cum prevăd obligațiile comunitare.

Aceste penalități aplicate nu se circumscriu, din punct de vedere juridic, unei răspunderi contravenționale, ci mai degrabă cuantumul acestora prezintă prejudiciul suferit prin extragerea a 9.220,49 mc de balast, fără a deține niciun fel de reglementare și fără a se plăti contribuțiile specifice prevăzute de legile speciale ale domeniului de gospodărire a apelor”, explicat SGA Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *