Tel Verde pentru denunțarea comercianților care nu emit bonuri fiscale

Sursa foto: Pexels

O serie de controale au avut loc recent în Gara de Nord inspectorii antifraudă verificând dacă operatorii economici emit bonuri fiscale şi respectă legislaţia privind casele de marcat. 

Direcția generală antifraudă fiscală (DGAF) evaluează sistematic riscul fiscal din zonele comerciale în care nivelul de conformare a contribuabililor la respectarea legislației fiscale este unul redus și organizează acțiuni operative în vederea descoperirii și sancționării abaterilor de la prevederile legale”, a informat luni ANAF.

Potrivit acesteia, în cursul zilei de 19 iulie 2024, inspectorii DGAF au efectuat controale antifraudă la operatori economici care desfășoară activitate comercială în zona Gării de Nord din Municipiul București. Principalele obiective verificate au fost respectarea obligațiilor de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale și de emitere de bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul ori a prestărilor de servicii efectuate direct către populație, existența documentelor justificative pentru bunurile comercializate, legalitatea efectuării de activități economice, precum și utilizarea legală a forței de muncă.

Controalele au confirmat riscul fiscal evaluat, fiind constatate o serie de fapte de natură contravențională pentru care au aplicat sancțiunile prevăzute de lege.

Activitățile de monitorizare a riscurilor fiscale și de control antifraudă în zone comerciale vor continua în scopul creșteri gradului de conformare a contribuabililor, sens în care recomandăm tuturor contribuabililor să respecte legislația fiscală.

Totodată, ANAF îi îndeamnă pe toți cei care achiziționează bunuri sau servicii pentru care există obligația emiterii de bonuri fiscale să solicite bonurile fiscale atunci când achită contravaloarea acestora, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: