Skip to content
Politică

Teldrum, firma de casă a lui Dragnea, stăpânește un sfert din România. Contracte babane

aktual24.ro

Citiți mai jos în ce fel Teldrum – firma de casă a președintelui PSD, Liviu Dragnea – stăpânește un sfert din România și cum a obținut contracte de sute de milioane de lei.

Aproape 430 de milioane de euro în ultimii 10 ani au fost obținuți de către Teldrum SA de la stat. Firma a primit lucrări în zece județe din 2007 încoace. Politicienii PSD din unele dintre aceste județe sunt acum răsplătiți de către liderul partidului cu funcții în Guvern și în structurile guvernamentale extinse, scrie luni România Liberă.

Influența lui Liviu Dragnea în administrația centrală și locală a făcut ca Teldrum SA să primească de la compania statului care se ocupă de drumuri (fosta CNADNR, actuala CNAIR) nu mai puțin de 33 de contracte în ultimii zece ani. Cele mai multe dintre aceste contracte au de a face cu drumuri din județele Teleorman și Olt.

În 2008, de exemplu, Teldrum SA a primit de la CNAIR un contract mamut de 32,6 milioane de euro. Era vorba despre un “Acord cadru multianual iarnă – vară 2008-2011” pentru “SDN (Secția Drumuri Naționale a CNAIR – n.r.) ALEXANDRIA”. Așadar, întreținerea drumurilor din zona orașului teleormănean Alexandria atât în ce privește reparațiile asfaltice, cât și deszăpezirile. Contractul a fost acordat Teldrum SA pe finalul mandatului de premier al lui Călin Popescu Tăriceanu, în noiembrie 2008.

În aceeași perioadă, Teldrum a mai primit un contract foarte generos, de 8,6 milioane de euro, pentru „Ranforsare, consolidare pe DN 61 km 1+500÷20+000”. DN (drumul național – n.r.) 61 traversează județe vecine ale Teleormanului, Giurgiu și Dâmbovița.

De la Compania Națională de Drumuri, Teldrum SA a mai primit peste 20 de milioane de euro și după instalarea lui Victor Ponta la guvernare, în mai 2012. Toate contractele vizează lucrări de construcții de drumuri aflate fie în județul Teleorman (majoritatea lucrărilor), fie în județele vecine. În doar un an, de exemplu, între 2013 și 2014, Teldrum SA a primit trei contracte (fiecare între 3,3 și 3,7 milioane de euro) pentru întreținerea drumurilor din zona Alexandria.

Nici în mandatul de premier al lui Emil Boc nu a fost uitată firma vegheată de către Dragnea. În 2010, de exemplu, un contract de peste 3,1 milioane de euro a fost atribuit către Teldrum SA pentru “Pod pe DN 54 peste râul Sai și varianta nouă de traseu DN 54 km 65+950 – 70+600 la Turnu Măgurele”. Lucrarea, desigur, este localizată în județul Teleorman.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *