Skip to content
Internațional Societate

Telefoanele iPhone, mai scumpe din cauza războiului comercial SUA – China

Smartphone-urile produse de Apple ar putea ajunge să coste cu 14% sau chiar mai mult decât în prezent, dacă președintele Trump adoptă taxe mai mari pentru importurile din China, așa cum amenință.

J.P. Morgan a publicat o estimare privind efectul războiului comercial dintre Statele Unite și China asupra iPhone-urilor, concluzionând că acestea ar urma să fie scumpite cu 14% pentru a compensa creșterile de taxe.

Ca și în România, creșterile de taxe pe care Statele Unite și China au decis să și le impună reciproc în războiul declanșat de Donald Trump, vor fi cel mai probabil suportate de utilizatorii finali. Este greu de crezut că Apple nu va alege să-și scumpească dispozitivele produse în China, după ce Statele Unite vor crește la 25% taxele pentru importurile din această țară.

Taxele mai mari vor crește cheltuielile de producție pentru bunurile dezvoltate în China, ceea ce se va răsfrânge în prețul final al acestora. Alternativa ar fi ca Apple și alte companii să aleagă să absoarbă această creștere în loc să o transpună în prețul de vânzare. Deși pare puțin probabilă, cea de-a doua variantă ar căpăta contur dacă probleme de performanță ale iPhone-urilor vor continua și în perioada următoare, forțând Apple să adopte o strategie de preț mai agresivă, scrie profit.ro.

Conform calculelor făcute de J.P. Morgan, iPhone XS, cel mai ieftin smartphone din portofoliul recent al Apple, ar ajunge să coste 1.142 de dolari, de la 1.000 de dolari. Estimarea celor de la J.P. Morgan este conservatoare în comparație cu cea realizată de Bank of America, care vede o scumpire cu 20% a iPhone-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *