Skip to content
Știri locale Teleorman

Teleorman: Doi bărbați au fost loviți de fulger

unsplash.com

Doi bărbați de 43 și 49 de ani au fost loviți, sâmbătă, de fulger, în județul Teleorman. Cei doi munceau pe un câmp, transmite bzi.ro.

Conform ISU Teleorman, cei doi bărbați se aflau pe un câmp în apropierea localității Gălăteni.

Au fost loviți de fulger și au suferit arsuri la brațe și torace. Cei doi bărbați de 43 și 49 de ani erau conștienți și cooperanți și au fost preluați de echipajele SMURD și SAJ Teleorman și transportați la Spitalul Orășenesc Videle.

„Cel mai probabil efectuau lucrări agricole”, conform ISU Teleorman.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de ploi torențiale, grindină și vijelii în Teleorman şi alte 8 județe.

Se vor semnala: averse torenţiale ce vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului, vijelie.

Zone vizate: Videle, Orbeasca, Peretu, Botoroaga, Plosca, Drăgănești-Vlașca, Tătărăștii de Jos, Buzescu, Călinești, Ciolănești, Blejești, Vârtoape, Trivalea-Moșteni, Gălăteni, Băbăița, Mereni, Olteni, Nanov, Poeni, Tătărăștii de Sus, Vedea, Vitănești, Măgura, Gratia, Frăsinet, Rădoiești, Siliștea-Gumești, Mavrodin, Siliștea, Cosmești, Nenciulești, Talpa, Scurtu Mare, Drăgănești de Vede, Drăcșenei, Zâmbreasca, Sârbeni, Săceni, Moșteni, Necșești, Beuca, Purani, Sfințești, Balaci, Crevenicu;

Deoarece pe perioada manifestării fenomenelor meteorologice există riscul producerii unor inundații locale, solicităm cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
– rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;
– urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;
– ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;
– construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;
– pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;
– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *