Skip to content
Politică

Teleormanul, insula rușinii: fieful lui Dragnea, SINGURUL județ pe minus la un capitol sensibil

stireazilei.com

Teleormanul a ajuns insula rușinii: fieful președintelui PSD, Liviu Dragnea, este SINGURUL județ pe minus la un capitol sensibil. Vedeți în rândurile următoare despre ce este vorba.

Teleorman este singurul judeţ din ţara noastră în care numărul contractelor individuale de muncă a scăzut în anul 2017 faţă de nivelul din 2016, arată studiul privind dinamica pieţei muncii la nivelul principalelor industrii angajatoare, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM). Acesta este însă doar unul dintre recordurile negative înregistrate pe piaţa muncii din Teleorman în anul 2017, informează Economica.net.

În contrast, cele mai mari creşteri ale numărului de contracte de muncă în anul 2017 se înregistrează în județele Argeș și Dolj, pe fondul dezvoltării industriei fabricării de autovehicule. În Dolj, numărul contractelor individuale de muncă (CIM) a urcat cu peste 11.500 în anul 2017 faţă de nivelul din 2016, adică o creştere cu 9%. Numărul contractelor de muncă din Argeş a urcat cu peste 13.200 în anul 2017 faţă de anul 2016 (ceea ce înseamnă o creştere cu 8%), arată studiul citat.

Piaţa muncii din Teleorman înregistrează o serie de recorduri negative în anul 2017, potrivit studiului PIAROM. Economica.net vă prezintă câteva dintre ele.

Fiecărui şomer din judeţul Teleorman i-au revenit în 2017 mai puţin de trei contracte individuale de muncă. Este urmat la mică distanţă de Mehedinți cu 3,12 CIM/șomer şi de Vaslui cu 3,31 CIM/șomer.

În contrast, județul Ilfov se află pe primul loc prin prisma indicatorului, în sensul că pentru fiecare șomer înregistrat în Ilfov există 110,8 contracte de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *