Skip to content
Politică

Televiziuni și radiouri somate de CNA pentru dezechilibre în campania electorală

La propunerea Laurei Georgescu, președintele Consiliului Național al Audiovizualului, CNA a hotărât, marți, să someze public cinci televiziuni și două radiouri pentru dezechilibre în cadrul emisiunilor de dezbateri difuzate în primele trei săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Astfel, au fost somate Antena 3, Realitatea TV, România TV, Money Channel, Naşul TV, Europa FM şi RFI.

Potrivit articolului 3, alineatul 1, litera a din Decizia CNA privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale, „Radiodifuzorii sunt obligaţi să asigure, în cadrul emisiunilor prevăzute în prezenta decizie, reflectarea desfăşurării campaniei electorale, cu respectarea următoarelor principii: a) echitate – toţi candidaţii trebuie să aibă posibilitatea de a se face cunoscuţi electoratului”, iar sancțiunile au fost aplicate în baza acestui articol.

Totodată, televiziunile și radiourile sancționate au încălcat articolul 2, alineatul 1 din aceeași Decizie, potrivit căruia, pentru candidații la alegerea Președintelui României, accesul la serviciile publice și private de radio și televiziune trebuie să fie egal și totodată gratuit. Conform membrilor CNA, accesul nu a fost egal în cazul posturilor sancționate.

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *