Skip to content
Politică

Televiziunile și radiourile nu vor mai pute difuza spot-uri publicitare explicite cu medicamente

Propunerea legislativă prin care publicitatea explicită pentru medicamente este interzisă a fost adoptată astăzi de Senat, cu 100 de voturi pentru și șapte împotrivă, în calitate de Cameră decizională.

„Se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune. Publicitatea este permisă numai pentru produsele medicamentoase care se eliberează fără prescripție medicală pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agenția Națională a Medicamentului. (…) Este interzisă publicitatea pentru farmacii, difuzată în cadrul programelor de radio-tv, care induce ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum și publicitatea la farmacii care reprezintă publicitate mascată la medicamente”, se arată în propunerea legislativă inițiată de senatorul UDMR Vegh Alexandru.

Raportul Comisiilor raportoare din Senat, de cultură și sănătate publică, a fost de respingere, dar plenul nu a fost de acord cu acest punct de vedere adoptând proiectul de lege în forma inițiatorului, informează ziuaconstanta.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *