Skip to content
Politică

Temerile se adeveresc: Guvernul dă asaltul la Pilonul II de pensii

informatia-zilei.ro

Temerile se adeveresc: Guvernul României dă asaltu în mod oficial l la Pilonul II de pensii. Vedeți mai jos despre ce anume este vorba.

Executivul vrea să suspende virarea de contribuţii la Pilonul II de pensii din iulie până la finalul anului, potrivit Programului legislativ al Guvernului pe 2018. Astfel, procentajul de 3,75% din salariul brut al celor 7 milioane de contributori se va duce integral la bugetul statului, scrie Adevărul.ro.

Documentul include, printre altele, ca „prioritate legislativă”, un proiect de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat (Pilonul II). Iniţiatorii acestuia sunt Secretariatul General al Guvernului (SGG) şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Conform proiectului, contribuţiile de asigurări sociale (CAS) destinate acestui pilon „sunt încasate integral la buget” şi va avea loc „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07-31.12.2018”. Proiectul mai prevede că se va stabili o contribuţie a angajatului în sumă fixă de 84 de lei în primul an, contribuţie care va creşte anual până la 125 de lei în anul 5, dedusă din impozitul pe venit. Totodată, va exista o contribuţie a angajatorului egală cu cea a angajatului şi va fi dedusă din impozitul pe profit în funcţie de mărirea companiei (50,25,10 angajaţi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *