Skip to content
Societate Sport

Temerile sunt confirmate de oficialii MTS: „Stadioanele nu vor fi gata pentru EURO 2020, iar calea ferată e blocată”

Cu doar câteva luni înainte de EURO 2020, planurile iniţiale pentru găzduirea unor meciuri din cadrul competiţiei suferă modificări.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe şi consilierul prim-ministrului Ludovic Orban, Gică Popescu au susţinut, vineri, o conferinţă de presă. În cadrul acesteia, au punctat şi stadiul lucrărilor din ţara noastră, în vederea găzduirii unor meciuri din competiţia europeană.

În contextul faptului că stadioanele nu vor fi gata la timp pentru EURO 2020, Gică Popescu a declarat: „Au mai rămas şi lucruri care trebuie finalizate sau care sunt în curs de implementare şi m-aş referi în primul rând la bazele de pregătire. Din păcate, avem câteva probleme de acest gen. În legătură cu finalizarea construcţiei a celor patru stadioane (n.r. Ghencea, Dinamo, Arcul de Triumf, Giuleşti), aceasta nu face parte din planul de candidatură”.

O altă problemă face rerire la construcţia căii ferate dintre Otopeni şi Gara de Nord, lucru punctat de Gică Popescu: „Din câte ştiu eu, nu există vreo proprietate privată prin care să treacă această cale ferată. Nici acest obiectiv nu este obligatoriu pentru dosarul de candidatură însă. Eu am participat şi la conferinţa de presă la care s-a semnat acest contract. 15 mai 2020 a fost data iniţială la care trebuie finalizată lucrarea. Însă acum sunt anumite tronsoane pe care nu se poate lucra, din cauza unei decizii a instanţei. Totuşi, am înţeles că se fac toate demersurile pentru a se relua lucrările”.

În acest moment, România are disponibile trei baze de antrenament, în vederea EURO 2020: Berceni, Mogoşoaia şi FC Voluntari. În total, Arena Naţională va găzdui patru meciuri, trei în faza grupelor şi unul în optimile de finală, potrivit Adevarul.

1 comentariu la “Temerile sunt confirmate de oficialii MTS: „Stadioanele nu vor fi gata pentru EURO 2020, iar calea ferată e blocată”

  1. @ Cum ați comenta și despre faptul că, au început ăia de la GSP, ca să nu le-o ia alții înainte, ca Tăriceanu la coadă la permise auto, să îi facă echipa lui Rădoi pentru meciurile din primăvară, deși Rădoi nu a anunțat nici jucătorii pe care îi va convoca, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *