Temperaturile scad în majoritatea regiunilor. Cum va fi vremea, marți, în Capitală

Sursa foto: Pixabay

Marți, vremea se răcește în mai multe regiuni, cu precipitații abundente în special pe partea sud-estică a țării. În schimb, sud-vestul va beneficia de vreme călduroasă.

Marți, 6 august 2024, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor din România. Temperaturile maxime variază de la 33 de grade în  Lunca Dunării, la 20 de grade în Maramureș și estul Transilvaniei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod galben de averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină, valabilă până marți dimineață, în mai multe județe.

  • Dobrogea și Bărăgan: Instabilitatea vremii va crește, cu averse abundente, descărcări electrice și intensificări de vânt. Se estimează că vor cădea peste 40 de litri de apă pe metru pătrat, iar temperaturile nu vor depăși 27 de grade.
  • Moldova sudică și nordul Munteniei: Maximele vor fi de 26 de grade, cu ploi, tunete și fulgere. Există și riscul de grindină și cantități mari de apă.
  • Nordul Moldovei și Bucovina: Temperaturile nu vor depăși 25 de grade, cu soare printre nori și ploi însoțite de descărcări electrice.
  • Nordul Transilvaniei și Maramureș: Vremea va fi mai bună, dar se vor înregistra ploi sporadice. Temperaturile vor scădea la 24 de grade, în jurul zonei Satu Mare.
  • Vestul țării și Crișana: Ploile vor fi limitate, iar în restul regiunii se vor înregistra maxime de 29 de grade, cu vreme plăcută și câțiva nori.
  • Transilvania: Ploile vor fi concentrate în zonele montane, cu acumulări de 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile vor varia între 24 și 25 de grade.
  • Oltenia: Soarele va străluci pe parcursul majorității zilei, aducând temperaturi calde de 31-32 de grade. Vântul va avea intensificări de până la 55 km/h.
  • Sudul țării: În Lunca Dunării, vremea va rămâne caldă cu 33 de grade. În restul sudului, temperaturile vor scădea și vor apărea reprize de ploaie în jumătatea estică a Munteniei.

Temperaturile vor scădea la maximum 29 de grade, cu soare trecător și averse însoțite de tunete și fulgere, mai ales după-amiaza. Noaptea, minima va ajunge la 17 grade, potrivit Știrile ProTV.

La munte, temperaturile vor scădea, iar în Carpații Orientali și Meridionali se vor înregistra ploi frecvente. Vântul va fi mai puternic pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: