Skip to content
Economie Societate

Tendința crescătoare a ROBOR a continuat și azi. La ce cotații a ajuns indicele

news.ro

ROBOR 3M creşte la 3,28%, faţă de 3,25%, nivelul din şedinţa precedentă.

ROBOR 6M a crescut la 3,41%, faţă de 3,39%.

Indicii la trei luni şi la şase luni au atins cele mai ridicate valori din noiembrie 2018, arată economica.net.

ROBOR la trei luni creşte la 3,28%, faţă de 3,25%, nivelul din şedinţa de ieri. Astfel, ROBOR 3M a atins cea mai ridicată valoare din 2 noiembrie 2018 (3,29%).

ROBOR la şase luni a crescut la 3,41%, faţă de 3,39%. ROBOR 6M a atins cea mai ridicată valoare din 27 noiembrie 2018. Primele patru bănci din sistemul bancar lucrează cu dobânzi legate de indicele de referinţă Robor la 6 luni.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

BCR, Banca Transilvania, BRD şi Raiffeisen Bank sunt primele patru bănci din sistem din punct de vedere al activelor deţinute care acordă împrumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobânda legată de Robor 6M. În cazul persoanelor juridice, împrumuturile, majoritare de tip revolving, au dobânda legată de Robor 3M.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *