Skip to content
Politică

Tenebrele Justiției. Ioana Ene Dogioiu: Este o hărțuire cu efect de intimidare pentru tot sistemul!

Ziarul Puterea

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, într-un editorial pentru Ziare.com, trasează o serie de concluzii dure a peisajului juridic din România.

Concret, în postarea sa, jurnalista atrage atenția că ”este o hartuire cu efect de intimidare pentru tot sistemul, dar care urmareste si sa ii dea lui Tudorel Toader noi argumente, chiar daca fara efect juridic imediat, sa insiste cu revocarea lui Augustin Lazar”.

”De ce trebuie eliminat atat de rapid Augustin Lazar, desi nu mai are decat 5 luni de mandat?

Pentru a fi sigura inlocuirea lui cu cine trebuie inca de pe acum, avand in vedere ca pana in mai nu se stie ce se va mai intampla cu guvernarea. Din acelasi motiv se da o batalie feroce pentru amnistie.

Cine trebuie sa fie procuror general? Ramane de vazut, insa se stie cine a vrut si, spun surse, nu si-ar fi pierdut apetitul, dimpotriva: Oana Schimdt Haineala, care a si candidat impotriva lui Augustin Lazar in 2016 si a fost la un sfert de pas sa fie desemnata. A fost, spun persoane din anturajul sau, ceea ce a intors-o.

Din fost presedinte CSM care a avut un merit cert in lupta cu vechea garda in fostul Consiliu, dna Haineala a (re) devenit un om de baza al PSD caruia i-ar fi adus zestre, spun surse din sistemul judiciar, intreaga ei retea de influenta. Una comparabila doar cu a Liei Savonea.

Cel mai important este controlul asupra conducerii Inspectiei Judiciare, dnii Netejoru si Stan fiindu-i extrem de fideli. Este mentorul noului sef DIICOT, Felix Banila, caruia i-a fost sefa la Parchetul din Moinesti.

Dna Haineala a fost partenera in CSM cu Alina Ghica, la randul sau fost presedinte CSM, care recent a pronuntat hotararea in favoarea lui Liviu Drangea in conflictul cu ICCJ.

Fara aceasta hotarare, completurile de 5 trase la sorti de Cristina Tarcea dupa decizia CCR ar fi ramas in picioare, pentru ca nu contravin acesteia. Liviu Dragnea intra insa in anul nou fara sa fi inceput judecarea apelului datorita acestei hotarari a Alinei Ghica. Dna Ghica este prietena si cu Lia Savonea, de care depinde cu prelungirea din 6 in 6 luni a mandatului de vicepresedinte CAB.

Toate trei sunt in bune relatii cu judecatorul CCR Maya Teodoroiu, fost secretar de stat al ministrului Dan Sova, acum puscarias, si ajuns la CCR in conditii dubioase avand in vedere ca nu prea indeplinea conditia de vechime impusa de lege.

O relatie buna cu Oana Haineala are si Daniel Morar, membru CCR numit de Traian Basescu. De notat ca prima beneficiara a deciziei CCR privind completurile de 5 este Elena Udrea.

Intamplator sau nu, in cazul Dragnea-Udrea – C5 s-a intamplat asa: Alina Ghica a suspendat hotararea de colegiu privind compunerea completurilor, Maya Teodoroiu a motivat decizia CCR, votata si de Daniel Morar, care pune la colt intreaga ICCJ, deschide calea contestatiilor in anulare si asaza tragerea la sorti a completelor in bratele CSM, adica a Liei Savonea, care primeste bonus si executia Cristinei Tarcea.

Deciziile Inspectiei Judiciare, plutonul de executie a magistratilor incomozi intarit acum cu sotul Gabrielei Blatag (judecator CSM) pot fi contestate in instanta. Care? A completului de 5 civil al ICCJ, cel care acum nu exista, avand in vedere deciziile Ghica – Teodoriu. Cand va exista, va fi tras la sorti dupa cum vrea Sectia de judecatori, adica Lia Savonea”, mai scrie jurnalista.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *