Tenis de masă: Elena Zaharia, vicecampioană mondială la junioare

Sursă foto: FR Tenis de Masă

Sportiva Elena Zaharia a câştigat, duminică, medalia de argint la Campionatul Mondial de Juniori la tenis de masă.

“A doua sportivă a lumii în proba de U19 simplu feminin este din România, o performanţă imensă reuşită la Campionatul Mondial de Juniori 2023! Momentul reprezintă o premieră pentru Elena Zaharia, aflată în prima finală de simplu la o ediţie a Campionatului Mondial de juniori şi, totodată, cea mai bună clasare a României din istorie”, notează FR Tenis de Masă pe Facebook.

Elena Zaharia a fost protagonista unor zile fantastice în Slovenia, unde a eliminat patru sportive valoroase printr-un joc solid, pentru a disputa finala probei, în urma căreia pune cu mândrie la gât medalia de argint.

De această dată, în faţa titlului a stat Kuai Man (China), principala favorită a probei şi sportiva deja medaliată la nivel de seniori, cu bronz mondial în proba de dublu mixt. Finala Elena Zaharia – Kuai Man s-a încheiat 0-4 (3-11, 11-13, 5-11, 5-11).

Este a doua medalie preţioasă cucerită de Elena Zaharia la această ediţie a Campionatului Mondial, după bronzul cu echipa U19, alături de Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu şi Alesia Sferlea.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL