Skip to content
Sport

Tenis: Irina Bara, învinsă în primul tur la Australian Open

facebook

Jucătoarea română de tenis Irina Bara a fost învinsă de spaniola Nuria Parrizas Diaz, cu 6-3, 6-1, luni, la Melbourne, într-o partidă jucată în prima rundă a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Bara (26 ani, 134 WTA) a debutat astfel pe tabloul principal de simplu la Australian Open, din postura de ”lucky loser” după ce tunisianca Ons Jabeur, numărul 10 mondial, a fost nevoită să se retragă din cauza unor probleme medicale.

Bara, care pierduse în ultimul tur al calificărilor, s-a înclinat şi în faţa spaniolei Nuria Parrizas (30 ani, 63 WTA), după o oră şi 9 minute de joc.

Românca a început bine meciul şi a condus cu 2-0 şi 3-2, dar iberica a luat primul set cu 6-3, după patru ghemuri consecutive, iar apoi l-a dominat şi mai clar pe al doilea, impunându-se cu 6-1.

Bara a încheiat cu doar 15 puncte pe propriul serviciu, 9 winners (17 pentru Parrizas) şi 29 de erori neforţate (23 pentru iberică).

Pentru participarea sa, Bara s-a ales cu 103.000 de dolari australieni şi cu 40 de puncte WTA.

România mai are cinci jucătoare pe tabloul principal de simplu, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian, dintre care ultimele două sunt programate să joace luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *