Skip to content
Sport

Tenis: Ţig, după calificarea în semifinalele BRD Bucharest Open – Îmi doresc să câştig turneul

Fanatik

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig a declarat, vineri seara, într-o conferinţă de presă, după ce s-a calificat în semifinalele BRD Bucharest Open, că îşi doreşte să câştige turneul găzduit de Arenele BNR, informează Agerpres.

„M-am gândit că o să îmi fie mai greu dacă o să îmi pierd serviciul la 5-3 (n.r. – în setul 3 al meciului cu Kristyna Pliskova din sferturi), dar am ştiu ce trebuie să fac, cum trebuie să servesc şi cum să îmi fac punctele, iar până la urmă a fost OK. Îmi pare rău că nu mai sunt şi celelalte românce. Dar pentru mine e o bucurie şi o onoare să fiu în semifinale şi sper să reuşesc să fac şi mai bine. Îmi doresc să câştig la Bucureşti. Vreau să muncesc cât pot de mult la fiecare meci. Ar fi frumos ca în fiecare an turneul de aici să fie câştigat de o româncă”, a spus ea.

„Cred că va trebui să îmi continui această stare bună, să fiu la fel de concentrată şi motivată la fiecare meci. Doar aşa se poate accede cât mai sus în clasament. Îmi doresc continuitate, constanţă şi putere de muncă. Ce îmi doresc e să joc cu mai mult curaj şi încredere. Publicul azi m-a ajutat foarte mult, le mulţumesc pentru asta. E foarte important pentru oricine să fie încurajat şi atunci când lucrurile nu merg perfect”, a adăugat jucătoarea română.

Întrebată dacă se gândeşte să joace în echipa de Fed Cup a României, Ţig a răspuns: „E un punct sensibil. Nu ştiu, depinde… Eu mi-am dorit mereu, dar e un punct sensibil, repet… nu are rost să intrăm în comentarii, în discuţii. E o chestie de diplomaţie care nu îşi are rostul acum. Cred că ştie toată lumea ce s-a întâmplat, chiar nu vreau să comentez pe tema asta”.

Jucătoarea Patricia Ţig, venită din calificări, s-a calificat, vineri seara, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3 pe cehoaica Kristyna Pliskova, favorita numărul 8, în sferturile de finală.

În vârstă de 24 de ani, Ţig a rămas singura jucătoare română în proba de simplu a turneului bucureştean, după ce tot vineri, Irina Begu a fost eliminată în sferturi de Laura Siegemund (Germania).

Prin calificarea în semifinale, Patricia Ţig şi-a asigurat 11.300 de dolari şi 128 puncte WTA. Jucătoarea română va evolua în semifinale în faţa germanei Laura Siegemund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *