Skip to content
Internațional

Tensiune, în contextul incendiilor din Pădurea Amazoniană – Marea Britanie și Germania critică decizia Franței

Redacția.ro

Marea Britanie și Germania au criticat sâmbătă decizia președintelui francez Emmanuel Macron privind blocarea Acordului cu Piaţa Comună a Sudului (Mercosur) pentru a pune presiune pe Brazilia în contextul incendiilor de vegetație din Pădurea Amazoniană, relatează Reuters.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat vineri că consideră, în contextul incendiilor din Pădurea Amazoniană, că omologul său din Brazilia, Jair Bolsonaro, „a minţit” în legătură cu angajamentele de protejare a mediului.

În acest context, premierul britanic Boris Johnson, a criticat decizia luată de Franța, adoptând o poziție similară cu cea a cancelarului german Angela Merkel.

„Sunt tot felul de oameni care vor folosi tot felul de scuze pentru a influența comerțul și nu vreau să văd acest lucru”, a declarat Johnson.

Jair Bolsonaro este vizat de critici internaţionale din cauza incendiilor care afectează Pădurea Amazoniană. Liderul brazilian, considerat un politician populist, este acuzat că a relaxat reglementările, facilitând defrişările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *