Skip to content
Politică

UPDATE Exit-poll, ora 19:00: ce au votat grecii/ Tensiune în Grecia

Urnele se închid la ora 19.00 la referendumul din Grecia, așa-numitul „Greferendum” – cu trimitere la posibilitatea unui Grexit în urma unui NU spus de greci – este crucial nu doar pentru viitorul Greciei, ci și al Europei. Grecii aleg azi între OXI (nu) și NAI (da), o dilemă cu efecte adânci și pentru destinul UE, informează realitatea.net.

UPDATE – Primul EXIT POLL spune că elenii au ales să spună „Nu” austerităţii în proporţie de 52%, în timp ce 48% ar accepta reformele propuse.

Participarea la referendumul ce are loc duminică în Grecia este la un nivel similar celui de la alegerile din ianuarie 2015, când prezența la vot a fost de 65 %, au indicat surse bine informate, citate de agenția elenă de presă ANA.

Guvernul Alexis Tsipras pregătește măsuri dure pentru seara de duminică, imediat după închiderea urnelor de la referendum.

Citește și: Guvernul Tsipras pregătește măsuri dure după închiderea urnelor. În ce constă „Planul Nemesis”

Imediat dupa inchiderea sectiilor de vot, duminica, pe strazile marilor orase vor fi mobilizate patrule militare, informeaza presa britanica. Masura face parte dintr-un plan secret al guvernului de la Atena, numit „Planul Nemesis”.

Militarii, dar si 2.000 de politisti, vor fi prezenti in strada, pentru a pastra ordinea si a preintampina eventualele manifestari ale nemultumirii oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *