Skip to content
Politică

Tensiuni în aviație: ROMATSA anunță GREVĂ

romatsa.ro

Au apărut tensiuni în aviația românească: Regia Autonomă „Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian” (ROMATSA) anunță GREVĂ.

Sindicatul controlorilor de trafic aerian din ROMATSA a anunțat declanșarea unei greve de avertisment vineri, între orele 11.00 şi 13.00, ceea ce ar însemna dirijarea a aprox. 30 % din cursele aeriene, informează Radio România Actualități.

Sindicaliștii administrației care asigură serviciile de trafic aerian pe teritoriul României spun că personalul este insuficient și din acest motiv ar putea fi afectată siguranța traficului de călători dar sunt și nemulțumiri legate de unele drepturi salariale prevăzute în Contractele Individuale de Muncă.

În aceste cazuri, Eurocontrol (Organizația Europeană pentru Securitatea Navigației Aeriene) va stabili care sunt cele 30% din zboruri care vor fi operate fără a fi afectate de grevă și care vor rămâne la sol până la terminarea ei sau vor ocoli spațiul aerian românesc.

La ultima grevă de avertisment ROMATSA, din septembrie 2015, zeci de  zboruri interne și externe sau care care au survolat România au fost afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *