Skip to content
Puterea Știrilor Video

Tensiuni în coaliția de guvernare? Vicepreședinte PNL: Nu este ușor să faci casă cu niște oameni cu care te-ai certat foarte mult timp

romaniatv.net

Invitat în studioul puterea Știrilor, Cristian Băcanu, vicepreședinte PNL, spune că au existat „încă de la început tensiuni minore între PNL și PSD”. „Este cumva firesc, pentru că sunt două partide care nu sunt obișnuite să lucreze împreună”, este de părere liberalul. Vicepreședintele liberalilor a exclus o rupere a coaliției, în contextul tensiunilor din spațiul public dintre PNL și PSD. „Spun asta în calitate de vicepreședinte al PNL care a votat, în interiorul Biroului Politic Național, împotriva coaliției cu PSD. Dar nu există altă soluție, acum sunt și eu convins de acest lucru”, a precizat Băcanu.

„În acest moment, din punctul meu de vedere, există o stabilitate la nivelul majorității parlamentare. Tensiuni între PNL și PSD au existat încă de la început, minore, și este cumva firesc pentru că sunt două partide care nu sunt obișnuite să lucreze împreună. E o situație similară cu cea a doi vecini care s-au certat 10 ani de zile și acum trebuie să facă ceva împreună. E greu, dar e singura soluție, nu avem alta. Eu spun asta în calitate de vicepreședinte al PNL care a votat, în interiorul Biroului Politic Național, împotriva coaliției cu PSD. Dar nu există altă soluție, acum sunt și eu convins de acest lucru. Nu există altă soluție, mai ales în acest context extrem de complicat de la graniță. Trebuie să ai o capacitate să asiguri stabilitatea unui Guvern și să ai o capacitate să gestionezi această pandemie. E greu, nu este ușor să faci casă cu niște oameni cu care te-ai certat foarte mult timp și te cerți de vreo 30 de ani.

Coalițiile nu sunt făcute să reziste pentru o perioadă nedeterminată de timp. La un moment dat, coalițiile se destramă. Nu cred că a venit acel moment și cred că nu ne putem permite să punem în pericol stabilitatea Guvernului în acest moment. Nu există această variantă. Pur și simplu trebuie să o excludem. Avem nevoie de stabilitate”, a declarat liberalul Cristian Băcanu, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *