Skip to content
Politică

TENSIUNI în coaliția PSD-ALDE! Dragnea face presiuni pentru amnistie și grațiere EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos

Ședința coaliției PSD-ALDE de vineri a fost prefațată, la primele ore ale dimineații, de o scurtă întrevedere Dragnea-Tăriceanu.

Potrivit surselor PSnews.ro, șeful PSD a insistat din nou pentru acceptarea deja celebrei OUG privind amnistia și grațierea, dar și pentru menținerea actualei forme a controversatei Legi offshore, proiect retrimis la comisiile de specialitate după ce UDMR s-a raliat nemulțumirilor ALDE.

Fără rezultat

Tăriceanu a rămas pe poziții și a evitat să-i dea vreo garanție teleormăneanului. Aceleași surse susțin că este foarte puțin probabil ca Dragnea să-și atingă obiectivele în cadrul negocierilor de vineri, cu atât mai mult cu cât tratativele cu UDMR nici nu au început, iar susținerea lui Kelemen Hunor este esențială. Inițial, planul șefului PSD era să pună ALDE în fața faptului împlinit și să treacă Legea offshore cu voturile UDMR și ale grupului minorităților naționale, însă fronda maghiarilor i-a încurcat definitiv calculele.

Toader, între două OUG

De asemenea, având în vedere că Tăriceanu și Tudorel Toader s-au împotrivit, de-a lungul ultimelor luni, adoptării unei OUG vizând amnistia și grațierea, în cadrul numeroaselor negocieri de culise, este puțin probabil ca Dragnea să înregistreze vreo victorie în acest sens în cadrul acestei ședințe lărgite a coaliției PSD-ALDE. Dimpotrivă: Dragnea continuă să-l sape pe Tudorel Toader, pe care-l vrea înlocuit cu Eugen Nicolicea. Coaliția va discuta și despre OUG privitoare la Legile Justiției. La dezbaterile din coaliție participă atât Tudorel Toader, cât și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *