Skip to content
Politică

Tensiuni în coaliție! Kelemen Hunor susține abrogarea Ordonanței pe Justiție

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că OUG 7, prin care au fost modificate legile justiției, ar trebui abrogată. Ordonanța nu este rațională și nu are nici o utilitate, a declarat liderul UDMR, pentru RFI.

”În acest moment, această Ordonanță nu are nici o utilitate, nu este rațională. Eu nu pot să înțeleg de ce a dat domnul Toader această Ordonanță de Urgență, sunt câteva chestiuni care nu numai că ar fi trebuit discutate, dar nici măcar nu ar fi trebuit modificate din legislația adoptată în 2017 și în 2018. (…) Acum, brusc, Parlamentul se trezește că tot ce a făcut se modifică, deci domnul Toader din acest punct de vedere iarăși greșește. Noi am susținut că în interiorul CSM-ului, secția de procurori și secția de judecători trebuie separate, fiecare merge pe pârtia lui. Noi am susținut vechimea de 18 ani pentru a accede la Înalta Curte și la Parchetul General. Iarăși, nu e bine să schimbi, permanent intră în conflict ministerul cu Parlamentul și cu sistemul judiciar. Controlul ierarhic trebuie păstrat”, a declarat liderul UDMR, citat de B1.ro

Kelemen Hunor a susținut astfel că cea mai bună soluție, în acest context, ar fi abrogarea OUG 7.

Asta ar fi soluția ideală, dar asta trebuie să facă Guvernul, nu poate să facă Parlamentul. Până când ajunge pe masa Parlamentului trece prea mult timp. Eu am cerut și o astfel de intervenție la OUG 114, prorogarea termenului, de exemplu, tot Guvernul poate să facă”, a mai spus Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *