Skip to content
Politică

Tensiuni în coaliție! Lider ALDE: Dacă PSD continuă să ne pună talpă, cer ieșirea de la guvernare

Un lider județean ALDE acuză PSD că ia oameni din partidul condus de Tăriceanu, dar și că le fură ideile, amenințând totodată că va cere ieșirea de la guvernare, scrie b1.ro.

“Dacă PSD continuă să ne pună talpă, o să cer ieșirea de la guvernare. Nu suntem mucea, fratele miresei”, acuză șeful ALDE Dâmbovița, Ionel Petre. Acesta declară că situația din zona sa nu este singulară, mai multe organizații județene fiind într-o situație similară.

”La nivel central, coaliția de guvernare se pare că funcționează, dacă ne uităm de exemplu la președintele Camerei Deputaților, la votul moțiunii. Încă avem stabilitate, încă suntem parteneri și ne respectăm. Dacă suntem parteneri și ne respectăm, trebuie să ne respectăm până la capăt, chiar dacă, în anumite județe, cum este cazul și în Dâmbovița, nu putem fi parteneri de coaliție locală de guvernare, pentru că nu avem reprezentanți în Consiliul Județean.

Nu suntem mutulică sau mucea, fratele miresei, pe care poți să-l dai afară pe ușă oricând vrei tu, doar pentru că nu e șters la nas, sau că nu are suficient toc, cât să-ți ajungă ție la nas.

Din momentul asta, coaliția trebuie susținută și la nivel local, altfel, așa cum am spus și în Biroul Politic Central de ieri, că o recalibrare a relației cu PSD Dâmbovița este imperios necesară. Altfel, voi cere public ca noi, chiar dacă nu mi se respectă și nu voi fi susținut, să ieșim de la guvernare.

Nu mi se pare normal ca având un primar ALDE în județ, să fie și acela luat la PSD. Nu mi se pare normal să suținem niste viceprimari în anumite localități, să facem acel schimb suport, și după o perioadă, primarii să fie luați, ba mai mult, susținuti primari de la PNL

Nu mi se pare normal să nu fim luați în calcul atunci când avem nevoie să ajutăm oamenii din localități și mai mult decât atât, să ni se pună o talpă în cap.

Nu mi se pare normal să nu fim primiți sau invitați la zile de localități, doar pentru faptul că primarii sunt PSD

Au fost preluați și forțați oameni care au venit alături de noi, prin presiuni neortodoxe și ilegale. De ce se fac aceste presiuni? Pentru că fratele mai mic, ALDE încearcă să se întărească în teritoriu și când are nevoie de voturile din Parlament, susține guvernarea?

Noi venim cu legi și idei foarte bune, pe care chiar dacă le-au agreat cu greu, se laudă mai apoi cu ele? Luați exemplu Legea împotriva lenei- 192/2019.

Nu voi face rău, nu voi denigra, însă voi sancționa orice derapaj pe care îl face, tocmai pentru a arăta că nu suntem un partid precum UNPR. Suntem un partid care se reidentifică, un partid care are propriul suport, propria organigramă, și proprii militanți și votanți, și care are unul dintre cei mai buni președinti de partid și candidați la alegerile prezidențiale – Călin Popescu Tăriceanu”, a spus șeful ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *