Skip to content
Politică

Tensiuni în coaliție. Prelungirea vacanței de primăvară, criticată din UDMR: ”Este o supărare mare”

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Decizia Guvernului de a prelungi vacanța de primăvară a elevilor este greșită și creează mari probleme familiilor, declară primarul municipiului Miercurea Ciuc, Attila Korodi (UDMR).

„Este o supărare mare din cauza acestei vacanțe foarte prelungite, care creează mari probleme familiilor. Acestea sunt elementele care aduc la finalul răbdării orice comunitate. Când faci decizii neexplicate sau neasumate. Această vacanță de primăvară este o decizie neasumată de a închide școala. Se putea ca școala să se desfășoare cel puțin online sau unde se poate și fizic. Acestea sunt elementele care creează un haos și o respingere din partea oamenilor a regulilor”, spune la RFI Attila Korodi.

" "
" "

La remarca jurnalistului că prelungirea vacanței de primăvară este totuși o decizie asumată politic de coaliția din care face parte și UDMR, primarul din Miercurea Ciuc afirmă că decizia este una greșită.

„Corect, corect, dar este o decizie greșită, pentru că ar fi trebuit să existe, dacă este necesară, pentru marile municipalități sau unde cazurile sunt foarte mari, atunci să spună OK, trecem pe varianta online, pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar în comunitățile cu o incidență mai mică atunci să poată să funcționeze într-o situație hibridă”, conchide primarul municipiului Miercurea Ciuc.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *