Tensiuni în Coaliție. Pricopie: Iohannis poate candida, fără să fie necesare modificări legislative

Foto PS News
Cresc tensiunile din mediul politic românesc. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a dat azi noapte replica liderului PSD, Marcel Ciolacu, după ce acesta a afirmat că nici Ciucă, nici preşedintele Klaus Iohannis nu au fost ”în programul” său în 3 aprilie, când ar fi avut loc o discuţie între cei trei despre iniţiativa care să dea posibilitatea şefului statului să candideze ca independent pe liste de partid la alegerile parlamentare.
A apărut şi un site care parodiază titlul iniţial al cărţii lui Nicolae Ciucă, ”Un ostaş în slujba ţării”, intitulat „un poştaş în slujba ţării” şi care conţine numeroase atacuri la adresa candidatului PNL la Preşedinţie. Siteul ar putea avea legături cu echipa de campanie a lui Mircea Geoană.
Remus Pricopie a declarat pentru PS news că acest site este o abordare clasică de tip „Geoană: spune una, face alta”.
„Echipa Geoană realizează că nu are șanse să intre în turul 2 și atunci îi atacă pe cei pe care îi consideră competitori pentru turul final: Ciucă și Lasconi. După părerea mea, așa cum am mai spus, Mircea Geoană nu are resursele politice necesare să intre în turul 2, indiferent de atacurile suburbane la adresa celorlalți prezidențiabili. Fără structură de partid, fără o echipa solidă și fără un mesaj clar, nu ai cum să ajungi în turul 2″, este opinia rectorului de la SNSPA, Remus Pricopie.

Site-ul are şi o pagină de Facebook care a adunat mii de interacţiuni. Postările de pe pagina „Un postaş în slujba ţării” au fost sponsorizate cu mii de lei. Conţinutul acestui site este preluat de mai multe pagini de Facebook care distribuie conţinut în diverse grupuri locale cu sute sau mii de membri. Aceste pagini au distribuit inclusiv conţinutul site-ului „unpostasinslujbatarii.ro” în diverse grupuri de Facebook.

În ceea ce privește recentele tensiuni create între partidele Coaliției, Remus Pricopie spune că această săptămâna poate fi considerată adevăratul moment de start al competiției prezidențiale 2024.

„Situația tensionată dintre PSD și PNL nu are legătură cu eventuala candidatură a Președintelui Klaus Iohannis pentru o poziție de senator. Președintele Iohannis, dacă va dori să candideze, o poate face fără să fie necesare modificări legislative. Tema „independentului” pe listele electorale a fost deja clarificată de Curtea Constituțională, dar și de Biroul Electoral Central, în urmă cu ceva timp.

Răcirea relațiilor dintre cele două partide, respectiv dintre liderii lor, este determinată de apropierea competiției pentru Cotroceni. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an. Prin urmare, ar fi o naivitate să credem că tandemul „Nicu și Marcel” va rămâne neafectat de ceea ce se anunţă a fi cea mai dură competiție, din ultimii douăzeci de ani, dintre stânga și dreapta politică românească.
Cred că această săptămâna poate fi considerată adevăratul moment de start al competiției prezidențiale 2024″, a notat Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.
Tensiunile din Coaliția de guvernare cresc. Liberalii acuză PSD că a blocat absorbția fondurilor europene. Siegfried Mureșan și alți lideri PNL susțin că prim-ministrul Marcel Ciolacu a stagnat atragerea banilor, în ciuda performanțelor anterioare ale României în acest domeniu. După ce zilele trecute Marcel Ciolacu a declarat că nu susține amendamentul ce i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat marți că nu vede posibilitatea de a continua Coaliția cu PSD.
Scandalul a izbucnit după declarația lui Nicolae Ciucă, care a afirmat că a avut o înțelegere cu Marcel Ciolacu pentru modificarea unei legi ce ar permite președintelui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare. În replică, Ciolacu a negat vehement existența unei astfel de discuții, subliniind: „Nu am avut o astfel de discuție. Înseamnă că mint”, declara Ciolacu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: