Skip to content
Politică

Tensiuni în coaliție! Tăriceanu nu este de acord cu rectificările bugetare operate de Teodorovici. Se taie din bani la Sănătate, Transporturi și Educație

Călin Popescu Tăriceanu transmite că nu este de acord cu propunerea de rectificare bugetară făcută de Orlando Teodorovici, după discuţiile de luni, din coaliţia de guvernământ. Tăriceanu critică tăierea unor sume de la ministere importante precum Transporturi, Educaţie sau Sănătate, precum şi tăierea fondurilor pentru investiţii.

În urma discuţiilor, ALDE a propus mai multe măsuri pentru a face rost de bani. Printre aceste se numără reducerea cheltuielilor cu aparatul administrativ, reducerea numărului de funcţii de conducere din adnimistraţia publică centală, precum şi prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţii în derulare, scrie digi24.ro.

De asemenea, partenerii de coaliţie ai celor din PSD solicită alocări suplimintare de fonduri pentru investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

Proiectul de rectificare bugetară urmează să fie pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor, în timp ce marţi CSAT trebuie să valideze bugetele instituţiilor din domeniul apărării şi securităţii. Rectificarea bugetară trebuia adoptată de Guvern până la finalul lunii iulie, împreună cu un set de măsuri propus de ministrul Finanţelor, prin care executivul încearcă să facă rost de bani.

Tăriceanu s-a arătat deranjat încă de săptămâna trecută de rectificarea bugetară, fiind nemulţumit că cei din PSD nu s-au consultat cu ALDE în vederea rectificării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *